Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Kultura

Československá měna slaví sto let, mincovna vyrazila medaili s Aloisem Rašínem

První československý ministr financí Alois Rašín je tváří nové stříbrné pamětní mince, kterou nechala vytvořit Česká mincovna u příležitosti 100. výročí československé měny.

Kresby studentů v nemocnici podporují Tulipánový měsíc zaměřený na onkologicky nemocné

V jablonecké nemocnici v blízkosti zdejší kaple můžete v těchto dnech obdivovat výkresy studentů Střední umělecko-průmyslové školy. Tato díla vznikla v rámci Tulipánového měsíce.

Na obnovu památek jde každoročně více než deset milionů korun

Památky jsou bezesporu důležitou součástí každé kultury. Připomínají historii, vývoj a ani dnes by se na ně nemělo zapomínat. Liberecký kraj do jejich obnovy ročně investuje přes deset milionů korun.

Rána pro fanoušky The Prodigy. Zpěvák skupiny Keith Flint byl dnes nalezen mrtev

Smutná zpráva dnes obletěla svět. Zpěvák a frontman legendární britské skupiny The Prodigy byl dnes nalezen mrtev ve svém domě v Essexu. Flintovi bylo pouhých 49 let. Příčina úmrtí zatím není známá.

Liberec ve filmu: Zagorová zpívala v Pražské, tehdy přes Benešák jezdily tramvaje

Legendární písničku Asi, asi v podání Hany Zagorové zdá prostě každý, že ne? To není možné. Určitě znáte z rádií, muzikálu Mamma Mia nebo oldies party minimálně její originál Honey, Honey od skupiny ABBA. Hana Zagorová nazpívala písničku s českým...

Lukostřeleckou historii odhaluje nová výstava ve Vlastivědném muzeu a galerii

Věděli jste, že lukostřelci byli v České Lípě již od 16. století? Pokud se o nich chcete dozvědět něco víc, nenechte si ujít letošní výstavu ve Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě.

TIPY NA VÍKEND: Žít to bude v Bunkru, dorazí Lanugo nebo Poletíme?

Pojď si užít víkend... Ale jakože fakt! Následující dny totiž nabídnou nadupanej odvaz, ale najde se i pár akcí pro rodiny s dětmi.

Kdo si podle vás zaslouží udělení Pocty hejtmana? Nominujte ho

Člověk, který se významně zasadil o rozvoj nějaké oblasti, ať už umělecké, vědecké nebo společenské. Tak právě takové lidi nyní hledá kraj pro udělení dalších ocenění v podobě Pocty hejtmana Libereckého kraje.

Myšlenka Mostu! začne v lidech pracovat až po posledním dílu, říká herečka Erika Stárková

Rok 2019 odstartovala Česká televize novým seriálem Most!. Baví diváky napříč všemi generacemi. Před několika hodinami jsme mohli vidět jeho poslední, v pořadí už osmý díl. V projektu, který si nadsázkou bere na paškál složitá témata, jakými jsou...

Kraj pod Ještědem je i Křišťálovým údolím, rodí se zde nový byznys

Oprášit zašlou slávu sklářů. Vyzdvihnout jejich jedinečnou preciznost, píli a zručnost. Prezentovat velkolepé a jedinečné výrobky a připomenout, čím vším se může Kraj pod Ještědem chlubit. To vše by měla přinést značka Křišťálové údolí (Crystal...

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.