Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Kultura

RECENZE: Kamasi Washington fanouškům naservíroval další epické album

Kamasi Washington je borec… blázen… nebo zkrátka megaloman. Točit tak obsáhlé desky, to se už v dnešním hudebním světě, který čím dál tím víc alba jako taková odsouvá na vedlejší kolej, příliš nevidí. Na 173 minut dlouhý debut Epic navazuje...

VIDEO: Legendární Čtyřlístek letos slaví 50 let. K narozeninám vychází celovečerní film

Legendární český komiks Čtyřlístek letos oslaví 50 let! U příležitosti kulatého výročí vstoupí 4. dubna do kin celovečerní film s názvem Velké dobrodružství Čtyřlístku.

Masopust na Dlaskově statku vyvrcholí popravou

Každoročně je masopust v Dolánkách u Turnova plný zajímavých tradic. Letos proběhne masopust v sobotu 23. února. Na akci každoročně míří tisíce lidí.

Výstava plná vynálezů. V Semilech můžete vidět Petřinovu spirálu, forbesku i hektograf

Vynálezy osmi významných mužů ze Severních Čech můžete nyní obdivovat v semilském muzeu. Jejich přístroje ovlivnily významně nejen českou ale i celosvětovou historii a vědu.

Knihovna tento týden nabídne příběhy z libereckých hospod i pohádky pro děti

Tento týden si mohou návštěvníci liberecké knihovny zpestřit půjčování knížek zajímavým programem pro malé i velké. Mohou se dozvědět něco o libereckých putykách, nebo vzít do knihovny i děti a nechat je tvořit.

Do prestižní soutěže Czech Grand Design se dostaly i dvě firmy z Libereckého kraje

Mezi 88 nominovaných autorů 13. ročníku soutěže Czech Grand Design se dostaly i firmy za našeho regionu - Lasvit a Rautis. Obě společnosti budou soutěžit v kategorii Výrobce roku - Cena design.

TIPY NA VÍKEND: Pašeráckej vejkend, masopust a erotický ples

Zdá se, že tento víkend bude oslavou lyžování a jeho historie. Hned na několika akcích tak budete moci potkat lyžníky v dobovém oblečení a s obrovskými těžkými ski na nohou.

Naše sebrané trable. Liberecké divadlo uvede premiéru bláznivé komedie

Jako první mimo Velkou Británii uvede liberecké divadlo F. X. Šaldy bláznivou komedii Paula Lucase Naše sebrané trable. V Malém divadle bude mít v režii Petra Palouše premiéru tento pátek.

SOUTĚŽ: Hraběte Harracha připomíná kniha Jana Luštince, který přijede k Fryčovi. Vyhrajte ji

Do Knihkupectví Fryč dorazí ve čtvrtek dlouholetý ředitel Krkonošského muzea v Jilemnici, znalec Krkonoš, Jizerských hor a jejich historie Jan Luštinec. S sebou přiveze novou knihu Jan Nepomuk hrabě Harrach, ze života českého kavalíra. A...

FOTO, VIDEO: Monkey Business na libereckém náměstí

Doprovodný program Jizerské 50 se tradičně z Bedřichova přesunul na liberecké Benešovo náměstí, kde se vždy vpředvečer hlavního závodu koná koncert. I přes zimní počasí si koncert Monkey Business nenechaly ujít stovky lidí.

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.