Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kultura

FILMOVÉ PREMIÉRY: Strhne se boj o Stalinovo místo

Jak se obchoduje se zelenými pilulkami z marihuany a jak se poperou Stalinovi kumpáni o jeho místo na výslunní, to se dozvíte v kině ve 14. kalendářním týdnu. Podívat se můžete také na to, jak se žije v cizím těle...

Židle pro divadlo za milion. V novém si posedí diváci malé scény i orchestr

Liberecký kraj podpoří divadlo F. X. Šaldy a nakoupí nové židle pro Malé divadlo a také pro celý orchestr hlavní scény. Výměna krajský úřad vyjde na zhruba milion korun.

Dubnový Open mic koktejl namíchá krásné hlasy čtyř dam

Dubnový Open mic koktejl v knihkupectví u Fryče bude namíchán z krásných hlasů čtyř dam a o koření se postará Imjoy, tedy nadšení začínající improvizátoři z města pod Ještědem. Tradiční Open Mic začíná v pátek 6. dubna v 19:00.

TRAILER TÝDNE: Mamma mia! Here we go again

Čtvrtek, 5. dubna 2018, 14:46Kultura

TRAILER TÝDNE: Mamma mia! Here we go again

Rozjařený muzikál naplněný hudebními klasikami od legendární kapely ABBA se vrací na filmová plátna o letošních prázdninách a přinese letní atmosféru z chorvatského ostrova Vis, kde se natáčelo.

Balet divadla v Liberci uvede hudebně taneční mysterium za doprovodu bubeníků

Originální hudebně taneční mysterium nazvané (S)tvoření uvede v pátek v premiéře divadlo F. X. Šaldy v Liberci. Jeho autorkou je umělecká vedoucí baletu Alena Pešková, inspiraci nalezla ve východní filozofii o pěti elementech, které se vzájemně...

Nová expozice na Dlaskově statku přibližuje běžný rok hospodáře

Běžný rok hospodáře přibližuje dnes otevřená expozice na Dlaskově statku v Dolánkách u Turnova. Věnovaná je i obyčejům a obřadům spojených s ročními obdobími. V průběhu roku se proto expozice ještě třikrát změní.

U Fryče začne výstava o slavné operní pěvkyni. Doma ale Jarmila Novotná upadla téměř v zapomnění

Půvabná tvář a velké operní role. Jarmila Novotná během své pěvecké kariéry zpívala snad na všech velkých operních scénách a jejímu půvabu podlehl i T. G. Masaryk. Jenže teď je slavná zpěvačka v Česku prakticky zapomenuta. V roce 1948 totiž...

FILMOVÉ PREMIÉRY: Kdo ukradl trpaslíky? Na to se podívá Sherlock Koumes

Na filmovém menu se v dalším březnovém týdnu objevila chuťovka od Stevena Spielberga, další lahůdkou bude francouzská komedie a Sherlock Koumes se zaměří na krádeže trpaslíků.

TRAILER TÝDNE: Animovaný Grinch bude opět vymýšlet nejapné vtípky

Zelenou příšerku Grinche není třeba zdlouhavě představovat. Jeho zamračená tvář je totiž dobře známá z dřívějšího podání Jima Carreyho. Když se spojí už tak oblíbená postavička se známými tvůrci animovaných filmů, na výsledek se nejde jinak než...

VIDEO: Liberečtí Meredith Hunter připravují nové album. Jako ochutnávku mají klip

Nové EP připravuje liberecká kapela Meredith Hunter. První singl je na světě už teď, vznikl totiž videoklip k songu Nad osudem. V něm si zahrál herec Divadla F.X. Šaldy Ladislav Dušek, který jako honorář požadoval jeden žloutkový řez.

Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.