Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Dvacátý ročník libereckého jarmarku se blíží. Odstartuje příští sobotu

Původní červnový termín libereckého jarmarku sice zhatil koronavirus, nyní jsou ale přípravy již v plném proudu a v sobotu 15. srpna opět ožije Benešák oblíbenou dvoudenní akcí.

Liberecký historický jarmark je tradiční oblíbenou akcí. Dopoledne proběhne slavnostní příjezd císaře Rudolfa II. Ten udělí městu právo užívat městský znak, pečeť a také právo pořádat trhy. Letos se také na náměstí vrátí Golem. Nebude chybět show fríských koní, ukázka umění šéfkuchaře Roberta Sklenáře nebo dobové tance.

„U trhovců bude k mání tradiční keramické a proutěné zboží, dřevěné loutky a meče, šátky, šperky, výrobky z pedigu a návštěvníci také uvidí ukázky tradičních řemesel jako bednářství, kolovrátek, hrnčířství, kovářství a další řemesla,“ uvedl za pořadatele Michal Buzek. Program bude probíhat jak na náměstí, tak v ulici Kostelní.

Návštěvníky čeká bohatý program v podobě kejklířů, šermířů, tanečníků, divadla, ukázky dobových řemesel nebo výcviku císařských stráží. Letos je jarmark o to výjimečnější, že další se uskuteční až za dva roky. Celý jarmark potrvá od soboty od 9 hodin do neděle do 17 hodin. Program najdete na webu města Liberec.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky jarmark, Liberec, kultura, Liberecký, řemeslo, Rudolf II.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvacátý ročník libereckého jarmarku se blíží. Odstartuje příští sobotu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.