Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Novičok nebo kulka? U Fryče bude debatovat novinář Ondřej Kundra

Novinář Ondřej Kundra vydal knihou Novičok nebo kulka. Už podle názvu jde o třaskavé téma výbuchu ve Vrběticích, atentátu na dvojitého agenta Skripala nebo vraždy čečenského velitele Changošviliho, které jsou spojovány s ruskými agenty. Debata se koná v knihkupectví Fryč v úterý od 18 hodin.

Autor v knize však nabízí ještě mnohem víc než popis zmíněných událostí. Obrací optiku do nitra novinářské kuchyně a líčí historii a fungování mezinárodní investigativní skupiny Bellingcat, se kterou spolupracoval na odhalení jednoho z agentů v případech Skripal a Vrbětice. 

Ondřej Kundra je český novinář. Od roku 1999 spolupracuje s časopisem Respekt, od roku 2002 je stálým členem redakce. V roce 2010 získal cenu Novinářská křepelka. V roce 2014 vydal životopis Medy Mládkové. V roce 2016 napsal knihu o ruských špionech Putinovi agenti, která byla Českým rozhlasem zpracována do podoby radioknihy a nominována na cenu Magnesia Litera. Spolu s Jaroslavem Kmentou získal na začátku roku 2019 Cenu Ferdinanda Peroutky. Spolupracoval s Jakubem Jandou z think-tanku Evropské hodnoty na mezinárodní analýze ruského informačního vlivu.

Ondřej Kundra: Novičok nebo kulka 

  • úterý 21. září od 18 hodin 
  • Knihkupectví a antikvariát Fryč
  • Vstupné 80 Kč / studenti, senioři 40 Kč

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv Ondřej Kundra

Štítky kundra, fryč, knihkupectví fryč, novičok nebo kulka, Ondřej Kundra, kniha, Vrbětice, novičok, Vladimir Vladimirovič Putin, Bellingcat, Meda Mládková, Český rozhlas, Jaroslav Kmenta, Novinářská křepelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novičok nebo kulka? U Fryče bude debatovat novinář Ondřej Kundra  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.