Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kdy architektura slouží a kdy škodí? Debatovat budou architekti i ochránce přírody

Velkou diskusi vzbudily vlastně teprve nedávno postavené a zpřístupněné rozhledny nad Rokytnicí a nad Tanvaldem. Část lidí je přijala s nadšením, jiným se ale nelíbí. Právě tyto rozhledny stály u debaty, která proběhne dnes navečer v knihkupectví Fryč. Mluvit se bude o architektuře ve spojitosti s přírodou.

Hosty budou autoři rokytnických rozhleden – architekti ze studia Mjölk, jablonecká architektka Ida Chuchlíková a také ředitel územního pracoviště Agentury ochrany přírody a krajiny Jiří Hušek.

Diskuse ale nebude jen o rozhlednách, ale spíš o tom, kdy architektura slouží, kdy zdobí a kdy naopak také může škodit. Debata startuje ve středu v 18:30.

MJÖLK ARCHITEKTI

Regionální studio s pestrým rejstříkem realizovaných projektů. Autoři originálních vyhlídek v dosahu Liberce.

IDA CHUCHLÍKOVÁ

Architektka, členka jabloneckého spolku PLAC, což je organizace, jejíž základními cíli jsou kultivace veřejného prostoru města a krajiny, ochrana přírody a krajiny a prosazování a ochrana veřejného zájmu.

JIŘÍ HUŠEK

Ředitel územního pracoviště Agentury ochrany přírody a krajiny. Na území chráněných krajinných oblastí Český ráj, Jizerské hory a Lužické hory rozhoduje například o možnosti výstavby v CHKO, vyjadřuje se k hospodaření v lesích, stanovuje podmínky pro jakoukoliv činnost, která by mohla poškodit přírodní prostředí, vyhlašuje přírodní rezervace a památky.

Ohodnoť článek

Foto Mjölk

Štítky debata, architektura, fryč, knihkupectví, mjolk, rozhledna, Jiří Hušek, Tanvald, Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky, architekt, ochrana přírody, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kdy architektura slouží a kdy škodí? Debatovat budou architekti i ochránce přírody  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.