Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Festival poezie se po dvou letech opět uskuteční v Liberci, představí několik desítek umělců

Po dvou letech se v Liberci opět uskuteční festival poezie. Událost patří mezi největší v zemi a představí celkem šestadvacet umělců a uskupení nejen z Česka, ale i Německa a Slovenska.

„První liberecký festival poezie", jak zní název akce, se příští víkend koná ve dvouletém cyklu. Letos jde o třetí ročník a opět bude na nezvyklém místě pro literáty. „Každý ročník se děje na jiném místě krajského města. Chceme poezii dostat i do jiných prostor, než jsou knihovny, knihkupectví či literární kavárny. Ukázat, že je obsažena v každém kousku života i světa, často tam, kde by ji mnozí nečekali, i když to možná ani netuší. Ale když zavítají na náš festival, uslyší různé poetiky básníků a zjistí, že tomu tak je," uvedl Trdla.

První ročník se konal v Liberci v roce 2019 v baru Ateliér v Pražské ulici, druhý byl před dvěma lety v parku před kostelem Nalezení sv. Kříže na Malém náměstí a tentokrát bude akci hostit Česko-německé setkávací centrum v Ruprechtické ulici. „Vyplývá z toho, že tentokrát zahraniční část hostů zastoupí především ti němečtí. Přivítáme trojlístek básníků Petera Gehrische, Stefana Doehnerta a Benedikta Dyrlicha," řekl spoluorganizátor festivalu.

Podle něj festival opět nabídne pestrou paletu autorů. „Nezajímá nás prioritně, kdo kolik získal literárních ocenění, jak dlouho píše a jakým způsobem. Chceme vedle sebe opět postavit autory začínající, méně zavedené, regionální společně s těmi, kteří si již své ostruhy vydobyli. Naší snahou je, abychom i návštěvníkovi, který poezii příliš nevyhledává, opět dokázali, že i přesto si určitě najde toho svého básníka, jehož vztahování se ke světu mu bude sympatické, něčím s ním ladit a souznít," dodal Trdla.

Na festivalu vystoupí například básnířka Simona Racková, básník Karel Škrabal, pedagožka Eva Koudelková, architektka Anna Beata Háblová či spisovatel Jaromír Typlt.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto 1. liberecký festival poezie

Štítky festival, poezie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival poezie se po dvou letech opět uskuteční v Liberci, představí několik desítek umělců  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.