Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Benátskou se vrací zahraniční interpreti. Hvězdami příštího ročníku budou Scooter nebo Slade

Už třicátý ročník hudebního festivalu proběhne příští rok ve veseckém areálu v Liberci. A pořadatelé na něj pozvali zahraniční interprety, kteří už v minulosti na festivalu vystoupili. Lidé se tak mohou těšit na Scooter, Slade a Suzi Quatro. Festival proběhne na konci července.

Podle ředitele festivalu Pavla Mikeze chtěli organizátoři do Liberce přednostně přivézt interprety, kteří už v minulosti na Benátské vystoupili a mají k ní vztah. „Jak Scooter, Suzi Quatro, tak i Slade v podstatě neváhali, protože si všichni pamatovali skvělou atmosféru, ať už ve Vesci, nebo ještě předtím na Malé Skále. A my se tímto ročníkem chceme vrátit ke kořenům a připomenout, že náš festival už je součástí české kulturní historie,“ vysvětlil.

Právě zahraniční hvězdy přitom v posledních letech na festival nehrály, naposledy to byly v roce 2019 švédští Europe. Poté se festival kvůli covidu nekonal a v dalších případech pořadatelé raději zahraniční interprety kvůli nejistotě nezvali. Loni měl na festivalu vystoupit Chris Norman, ten ale své vystoupení na poslední chvíli zrušil.

Zahraniční interprety na třicátém ročníku festivalu doplní české kapely Divokej Bill, Čechomor, Buty, ale i jména mladé scény jako jsou Yzomandias a Nik Tendo, Sima nebo Ben Cristovao.

Festival tentokrát proběhne od 25. do 28. července a připraveny budou tři pódia.

Ohodnoť článek

Foto Benátská

Štítky benátská, liberec, festival, scooter, slade

Na Benátskou se vrací zahraniční interpreti. Hvězdami příštího ročníku budou Scooter nebo Slade  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.