Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 22. června 2024  |  Svátek má Pavla
Bez reklam

Na Hrubém Rohozci natáčí filmaři vánoční pohádku o princeznách

Pro návštěvníky je na několik dní uzavřen zámek Hrubý Rohozec. Obsadili jej totiž filmaři. Zámek v Libereckém si kraji vybrali jako jedno z míst natáčení nové vánoční pohádky o třech princeznách. Natáčí se také na Bouzově nebo v prostředí lesů Českého Švýcarska, které se vzpamatovávají z ničivého požáru před dvěma lety.

Pohádka vypráví o trojici princezen - chytré Sofii, odvážné Leoně a krásné Flóře. Čeká na ně cesta plná nástrah, dobrodružství a zdolávání nesnadných úkolů. Hlavní role získaly Josefína Marková, Dorota Šlajerová a Sára Černochová. Dále hrají také Josef Trojan, Klára Melíšková, Martin Pechlát, Cyril Dobrý, Anna Šišková, Vojtěch Vondráček nebo Michal Isteník.

Vánoční pohádka je jeden z nejtěžších úkolů. Jsou na ni kladena více než vysoká divácká očekávání a naplnit je není snadné. I přesto jsme se s celým týmem, který se na pohádce podílí, rozhodli jít s kůží na trh. Scénář Tří princezen má napínavý příběh postavený na povahově rozdílných princeznách. Ano, se zlem budou tentokrát bojovat dívky, nikoliv princové. Právě ony genderově převrácené role s sebou nesou neotřelý způsob řešení některých zápletek v boji s krutou královnou Mortanou. Můžu divákům slíbit oblíbené herce, napětí, humor, krásné lokace a kostýmy a samozřejmě nebude chybět ani osudová láska,“ naznačila děj kreativní producentka ČT Kateřina Ondřejková.

Pod příběhem je podepsaná scenáristka, dramaturgyně a filmová publicistka Hana Cielová a Zdeněk Jecelín, spoluautor scénáře k thrilleru Bod obnovy. Pro ústřední trojici vybrali producentka a režisér zatím neokoukané, ale mimořádně talentované herečky.

Moje Sofie sice není nejstarší z princezen, ale chová se tak. Má být za tu rozumnou, rozvážnou. Dává pozor na své sestry, které mají občas neshody. Je chytrá, zajímá se o alchymii a snaží se přijít na lektvar nesmrtelnost,“ řekla o své hrdince Josefína Marková, která si už zahrála ve filmové sérii Jana Hřebejka Zahradnictví.

Její pohádkovou sestrou je Sára Černochová, pro kterou je to první herecká příležitost: „Jsem nadšená, splnil se mi sen. Moje první velká role před kamerou je princezna a za to jsem vděčná. Hraju Flóru, která je krásná, ovšem není nejbystřejší. Ale oblíbila jsem si ji.

Třetí princeznou – Leonou – je Dorota Šlajerová, objevila se již ve filmu Bohdana Slámy Sucho nebo v seriálu Ochránce a o své nové, tentokrát pohádkové hrdince řekla: „Je nebojácná, hodně odvážná a předurčila si, že s mečem v ruce ochrání svoje sestry. Takže jsem absolvovala nejen výuku jízdy na koni, ale také tréninky šermu, abych byla coby bojovnice maximálně věrohodná.“

Vánoční pohádku Tři princezny bude štáb Tomáše Pavlíčka natáčet třiadvacet dní.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Česká televize

Štítky natáčení, pohádka, Vánoce, Česká televize, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Hrubém Rohozci natáčí filmaři vánoční pohádku o princeznách  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.