Počasí dnes15 °C, zítra14 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Jazzovou dílnu odstartuje ve Frýdlantu v sobotu živelný dixielendový průvod hudebníků

Průvod muzikantů, kteří propadli jazzu a příznivců této hudby zahájí v sobotu 10. srpna 2024 ve Frýdlantu 41. Letní jazzovou dílnu Karla Velebného. Frekventanti i jejich lektoři se průvodem vydají v 18 hodin z rohu ulic Karla Velebného a Holečkova směrem k restauraci Beseda, kde mají zázemí.

„Frekventanti si jazzovou dílnu zahajují po svém a ve vlastní režii Dixielandovým průvodem Frýdlantem od roku 2021. Průvod je vždy živelný a sálá z něj skvělá energie, nejen hudební. Každý, kdo má rád jazz by se do něj měl buď přímo připojit nebo si na něj ve Frýdlantě po cestě k Besedě alespoň počkat, stojí to za to,“ říká Aleš Benda, hlavní pořadatel Letní jazzové dílny Karla Velebného.

Jazzová dílna bude ve Frýdlantu probíhat až do 17. srpna 2024 a jazzoví frekventanti budou během ní opět nabírat jazzové zkušenosti od našich i světových lektorů.

Součástí Letní jazzové dílny Karla Velebného jsou i akce pro veřejnost. V úterý 13. srpna zahraje Dixieland od 18:30 hodin před Jazzovou osvěžovnou, ve středu je pak na programu vyhlášený a prestižní koncert lektorů. „V minulosti se tento velkolepý koncert konal zpravidla na nádvoří hradu a zámku Frýdlant. Už loni jsme ho ale museli kvůli restaurátorským pracím ha hradě a zámku přesunout na náměstí T. G. Masaryka před radnici a zde se bude konat i letos, protože práce na obnově hradu a zámku stále probíhají,“ říká starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Lektorský koncert na náměstí začíná ve středu 14. srpna v 17.00 hodin a vstupné je 200 korun. V případě nepřízně počasí se koncert přesune do městského kina.

Tím ale koncerty pro veřejnost nekončí. „Ve čtvrtek 15. srpna a v pátek 16. srpna vystoupí v Besedě pod vedením lektorů jednotlivé kapely frekventantů, a to vždy od 20.00 hodin. V pátečním podvečeru pak představí Veronika Vítová a Lee Andrew Davison vokální sbory na zvláštním koncertu v kostele Nalezení svatého Kříže. Představí se tam také František Krtička nebo Jiří Stivín. Tento koncert začíná v 18:30 hodin a vstupné je dobrovolné,“ dodává hlavní organizátor Aleš Benda.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martina Petrášková

Štítky jazz, Letní jazzová dílna Karla Velebného, průvod, Dixieland, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jazzovou dílnu odstartuje ve Frýdlantu v sobotu živelný dixielendový průvod hudebníků  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.