Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Hejnické slavnosti klepou na dveře. Zahraje Ztracený i Wohnout

Podobně jako v loňském roce ožije Frýdlantsko Hejnickými slavnostmi, které jsou naplánovány na nadcházející víkend. Mezi největší divácké taháky patří kapely Wohnout, Marek Ztracený, Kamil Střihavka či Kristína.

 

„Hejnické slavnosti navazují na tradiční Hejnickou pouť, která se slaví u příležitosti vysvěcení Baziliky Navštívení Panny Marie v tomto městě. I v letošním roce se uskuteční veliká kulturní akce spojená s nabitým kulturním programem v centrální části před areálem Baziliky a MCDO, velikým ohňostrojem, kolotočářskými atrakcemi a stánkovým prodejem v ulicích, doplněná o řemeslný jarmark před kostelem,“ popisuje místostarosta Hejnic Jaroslav Demčák

Podobně jako v loňském roce pořadatelé pomůžou sbírkou potřebným. V loňském roce šel výtěžek sbírky na povodněmi zasažené Vojkovice u Kralup nad Vltavou, letos chtějí organizátoři slavností pomoci jednotlivci.

„Letos se jedná o pomoc malému Radečkovi ze sousedního Frýdlantu, který urputně bojuje se svým tělesným postižením,“ doplnil místostarosta.

K tomu, aby byl boj úspěšnější, potřebuje navštěvovat lázně. Tyto náklady na lázeňské pobyty však nejsou hrazené zdravotní pojišťovnou. Rodina se proto rozhodla uspořádat sbírku víček z PET lahví, v čemž jí pomůžou pořadatelé.

„U všech třech vstupů na kulturní plac budou umístěné pytle na tato víčka. Ať je již přinesete s sebou nebo je tam dáte po tom, co si zde koupíte pití, budeme rádi za všechny příspěvky, které následně do Frýdlantu k Radečkovi dopravíme,“ uzavřel Demčák.

Více informací o Hejnických slavnostech nejdete pod tímto odkazem.

Štítky slavnost, Marek Ztracený, Kamil Střihavka, Panna Marie, Frýdlant, Kralupy nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejnické slavnosti klepou na dveře. Zahraje Ztracený i Wohnout  |  Kultura  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.