Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

VOLBY 2024: O novém senátorovi pro Liberecký kraj rozhodne druhé kolo. Postoupili Mlejnková s Kroupou

Kromě krajských voleb v části Libereckého kraje proběhly také senátní volby, konkrétně v okrsku 35 na Jablonecku a Semilsku. Do druhého kola postoupil s nejvíce hlasy Milan Kroupa (ANO), získal jich 9189. Druhé místo pak bere Lena Mlejnková (Starostové pro LK) s 8491 hlasem. Volební účast byla 32,54 voličů. Druhé kolo proběhne hned příští týden.

Milan Kroupa byl po sečtení hlasů s postupem do druhého kola spokojený. „Pro mě je to výborný a moc děkuji voličům, že přišli. Děkuji jim za jejich hlasy, moc si toho vážím,“ řekl Drbně poté, co získal 26,64 procenta hlasů.

Kroupa do druhého kola čekal spíše Víta Němečka ze SPOLU. „Paní Mlejnková se svezla na vlně výsledků Starostů v celém kraji. Asi je to logický výsledek,“ dodal.

Výsledky pro druhé kolo nechtěl předjímat. „Záleží na tom, co chtějí lidi. Jestli chtějí změnu nebo pokračovat v tom, co tady je. Netroufám si odhadnout,“ doplnil.

Kroupa také řekl, jak chce pojmout kampaň před druhým kolem. „Myslím, že jsem byl jediný kandidát, který prezentoval svoje myšlenky hodně otevřeně v různých videích. Neměl jsem kampaň, která by šla do střetu s ostatními kandidáty. To nechci dělat ani teď,“ uzavřel.


Ve druhém kole Milana Kroupu vyzve Lena Mlejnková, starostka Semil

Jeho soupeřkou bude Lena Mlejnková. „Strašně si vážím každého hlasu. Je to o prioritách, které jsem avizovala. Chci být aktivní senátorkou, využít zkušenosti dlouholeté starostky,“ řekla.

Před druhým kolem vyzvala voliče, aby přišli. „Chci poprosit všechny, aby přišli ke druhému kolu. Bude to důležité rozhodování pro budoucnost,“ dodala. „Mrzí mě, že se to posunulo spíše k referendu o vládě. Kraje jsou o konkrétních projektech a osobnostech,“ dodala.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martina Petrášková a Luboš Vrabec

Štítky volby, senát, kroupa, mlejnková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2024: O novém senátorovi pro Liberecký kraj rozhodne druhé kolo. Postoupili Mlejnková s Kroupou  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.