Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Volby: Nejstaršího a nejmladšího kandidáta v kraji dělí 62 let

Do předčasných voleb jde v Libereckém kraji 18 politických stran s 287 kandidáty. Alespoň to vyplývá z posledních informací zveřejněných statistickým úřadem. Věkový rozdíl mezi nejmladším a nejstarším kandidátem je dvaašedesát let. Liberecký kraj je mimo jiné jedním ze dvou krajů, kde kandiduje Romská demokratická strana.

O pomyslný primát nejmladšího kandidáta se v Libereckém kraji dělí dvojice studentů a jeden programátor. V jednadvaceti letech figurují na kandidátkách do sněmovny Jakub Charousek (SPOZ), Lukáš Neoproud (SSO) a Michaela Stelmachovičová (SZ). Opačný konec statistiky uzavírá bývalý ministr průmyslu a obchodu a místopředseda vlády Miroslav Grégr (SPOZ). Ten je ve svých třiaosmdesáti letech nejstarším kandidátem v  kraji.

Čtěte také: Na Liberecku jde do voleb hudebník Slováček nebo bývalý hejtman

Do voleb na severu Čech jde i Romská demokratická strana, která oproti ambiciózním plánům kandiduje jen v Libereckém a Středočeském kraji. Trojčlennou kandidátku vede sanitář Milan Cina z České Lípy.

Zatímco Romové jsou do voleb pouze ve třech, sedmnáctičlennou kandidátku naplnilo hned 16 stran. Dvanáct kandidátů mají Piráti.

Čtěte také: Romové založili vlastní stranu. Jdou do voleb v Libereckém kraji

Na volebních lístcích budou i letos převažovat muži. Těch v Libereckém kraji kandiduje 205, žen 82. Věkový průměr se pohybuje kolem pětačtyřiceti let.

Kompletní kandidátky naleznete zde.

Komu dáte svůj hlas v říjnových volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky?

Celkem hlasovalo531 čtenářů

Štítky liberec, volby, Liberecký kraj, Romská demokratická strana, Strana Práv Občanů, Poslanecká sněmovna ČR, Miroslav Grégr, Česko, Středočeský kraj, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volby: Nejstaršího a nejmladšího kandidáta v kraji dělí 62 let  |  Politika  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.