Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

V centru rozkvetou slunečnice. Liberec vzpomene na ty, kteří trpí roztroušenou sklerózou

V Libereckém kraji trpí zhruba tisícovka lidí onemocněním zvaném roztroušená skleróza (RS). Tuto závažnou chronickou a zánětlivou nemoc si Liberec připomene sázením žlutých slunečnic ve středu 6. června před libereckým zámečkem u Šalďáku.

Jedním z cílů projektu s názvem Rozsviťme Českou republiku je šířit osvětu tohoto zákeřného onemocnění, které nejčastěji postihuje mladé ženy a při kterém lidský imunitní systém napadá centrální nervovou soustavu a přináší poruchy vidění či hybnosti.

Proč právě slunečnice

Optimistický květ této rostliny, která otáčí hlavu za sluncem, má vyjadřovat naději těchto pacientů. Dobrá psychiky je totiž v jejich léčbě stěžejní. 

Díky zmíněnému projektu, který je zároveň spojen se Světovým dnem roztroušené sklerózy a letos připadl na 30. května, se sázení slunečnic uskuteční v dalších deseti městech napříč celou Českou republikou.

Liberec

Pacienti a jejich blízcí, podporovatelé nebo lékaři budou sázet slunečnice před zámkem ve Felberově ulici 6. června od 15 hodin. „Akce je přístupná veřejnosti a doprovodí ji dětský sbor Slunečnice,“ uvádí jedna ze zástupkyň pořádající organizace Veronika Borkovcová.

Foto pixabay.com

Štítky Liberec, zámeček, Rozsviťme Českou republiku, slunečnice, roztroušená skleróza, nemoc, Liberecký kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centru rozkvetou slunečnice. Liberec vzpomene na ty, kteří trpí roztroušenou sklerózou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.