Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Z obří akce zbyla okleštěná vojenská ukázka. Koronavirové restrikce překazily Den dětí v Liberci

Deset tisíc lidí přilákal v minulých letech Den dětí v Liberci, který se konal ve veseckém areálu. Letos to tak nebude, organizátoři se na poslední chvíli rozhodli kvůli koronavirovým omezením uspořádat jen jednu část sobotního programu.

Žádné dětské atrakce, ani napínavá exhibice bezpečnostních složek. Celodenní program se zúží jen na omezenou vojenskou ukázku v odpoledním čase. „Vše ostatní jsme museli kvůli nastaveným restrikcím proti covidu odvolat. Museli bychom vytvořit sektory pro návštěvníky, což by to nekomfortní a poškodilo by to obvyklý pohodový ráz události,“ vysvětlil organizátor Petr Černý.

Každý rok organizátoři připomínají některé vojenské události historie. Letos to měla být rekonstrukce bitvy ze setkání spojenců na Labi. „Příprava tak rozsáhlé akce představuje téměř roční práci,“ říká Černý. Ani tato vojenská ukázka ale neproběhne tak, jak byla naplánovaná. Proběhne v omezeném rozsahu za přítomnosti menšího počtu diváků.

Den dětí ve Vesci

Tradici Dětských dnů s historickými vojenskými ukázkami zavedli legionáři spolu se Stavebním bytovým družstvem Sever před osmi lety.  K jejich pořádání se postupně přidal Krajský úřad Libereckého kraje, ministerstvo obrany a liberecký magistrát. Rodinný program přilákal do Vesce zpravidla kolem 10 000 návštěvníků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Den dětí Vesec

Štítky vesec, den dětí, sbd sever, koronavirus, Liberec, Petr Černý, Labe

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z obří akce zbyla okleštěná vojenská ukázka. Koronavirové restrikce překazily Den dětí v Liberci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.