Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kraj navrhl novelu zákona kvůli převodu bytů, pomoci by mohl na mnoha místech

Podle návrhu, který schválila Rada kraje, by měl být převod nemovitého majetku bezúplatný. Návrh musí ještě schválit zastupitelstvo.

Problém s převodem družstevních bytů neřeší ani zdaleka jen v Liberci. Naopak jde o nelehkou situaci, která trápí desítky tisíc lidí po celé republice. V rámci návrhu by mělo dojít k novelizaci hned zákonů. „Stát by měl udělat vše, aby dosáhl toho, co před lety slíbil,“ uvedl hejtman Martin Půta.

„Na řešení čeká mnoho lidí. Před dvaceti lety ji bylo slíbeno, že po uplynutí této lhůty na ně budou jejich byty bezúplatně převedeny. Možná, že velká část by bez tohoto slibu do toho ani nešla,“ řekl Půta. Proto kraj přišel s návrhem, který by umožnil omezit právní rizika. Navíc kraj navrhuje z převáděného majetku sejmout daňovou povinnost.

Podle návrhu, který by se měl týkat asi 23 tisíc bytů, by měly obce získat právo nakládat s majetkem nabytým s využitím státní dotace na výstavbu nájemních bytů za cenu nižší než obvyklou.

Ohodnoť článek

Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberecký, kraj, novela, převod bytů, Martin Půta, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj navrhl novelu zákona kvůli převodu bytů, pomoci by mohl na mnoha místech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.