Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jizerky ucpala auta. Policie uzavřela všechny silnice do Bedřichova i na Smědavu

Turisté vzali Jizerské hory útokem. Už brzy ráno byla všechna parkoviště v Bedřichově plná, brzy se zaplnilo i parkoviště na Smědavě. Policie krátce před desátou uzavřela příjezdové cesty do Bedřichova a poté i silnici z Bílého Potoka na Smědavu. Do nornálu se situace dostala až kolem čtvrté hodiny odpoledne.

„Žádáme občany, aby respektovali dopravní značení a neparkovali na místech, která k tomu nejsou určena,“ uvedl v deset hodin dopoledne mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Podle něj policie dopoledne uzavřela všechny příjezdové cesty do obce. „Silnice budou uzavřené na nezbytně dlouhou dobu proto, aby byla opět zachována jejich průjezdnost,“ dodal mluvčí.

Policie také žádala další řidiče, aby do Jizerek vůbec nejezdili. „Apelujeme také na dodržování parkovaní na místech k tomu určených a dodržování dopravních předpisů,“ uzavřel Robovský.


Uzavřená byla dopoledne také silnice z Bílého Potoka na Smědavu. „Zastavuje to tam policie a pouští dal vozidla pouze když jich několik uvolní místa na horním parkovišti,“ upřesnil starosta Hejnic Jaroslav Demčák. Podle něj měli turisté využít autobus, který jezdí z Hejnic dvakrát za hodinu. 

Čtete také:

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Bedřichov, parkování, Smědava, policie, Jizerské hory, silnice, Bílý Potok, Policie České republiky, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jizerky ucpala auta. Policie uzavřela všechny silnice do Bedřichova i na Smědavu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.