Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Libercem projede cyklojízda. Chceme se posunout do jednadvacátého století, vzkazují pořadatelé

Jezdíte po Liberci na kole nebo koloběžce? Připadá vám, že město na tento druh dopravy není stavěné? Můžete se připojit k cyklojízdě, která Libercem projede ve čtvrtek a má upozornit a také popostrčit vedení města k tomu, aby více řešilo budování infrastruktury pro všechny druhy mobility.

Cyklojízda začíná i končí ve čtvrtek na náměstí před radnicí. „Na Benešově náměstí a cestou budeme předávat vzkaz vedení města a světu, že chceme plnohodnotnou infrastrukturu pro všechny druhy udržitelné mobility a je třeba se reálně posunout do 21. století i v Liberci,“ říká jeden z pořadatelů akce Pavel Matějka.

Podle pořadatelů město dlouhé roky na cyklisty zapomíná. „Poukazujeme hlavně na potřebu vytvořit ve městě síť cyklotras spojujících centrum města s jednotlivými městskými částmi. Přestože má město od roku 2005 generel cyklistické dopravy, realizace bezpečných řešení pro cyklisty vázne," upřesnil Jiří Rutkovský.

Spořádaná, avšak veselá akce prezentuje zájem obyvatel o čistou mobilitu ve městě. „Jezdíme na kolech, koloběžkách do práce, do školy, na nákup, za zábavou. Trasa je vedena městem, zhruba osm kilometrů, pohodovým volným tempem,“ dodal Matějka.

Akce navazuje na Evropský Týden Mobility. Je nutno dodržovat platná protiepidemická opatření. Sraz u radnice je v 17 hodin.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Cyklisté Liberecka

Štítky cyklojízda, Liberec, kolo, mobilita, infrastruktura, radnice, Pavel Matějka, Evropský týden mobility, Benešov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libercem projede cyklojízda. Chceme se posunout do jednadvacátého století, vzkazují pořadatelé  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.