Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Pytloun reaguje na kritiku kvůli neubytovávání Rusů. Budeme to řešit případ od případu, říká

Síť hotelů Pytloun přišla ve čtvrtek s iniciativou, že nebude ubytovávat ruské a běloruské hosty kvůli napadení Ukrajiny. Strhla se velká vlna reakcí, z velké části negativních. Pytlounovi bylo vyčítáno, že jde o kolektivní vinu. Majitel hotelů Lukáš Pytloun ale nechce nic měnit, nedokáže si totiž představit, ž by v hotelu měl ubytované uprchlíky z Ukrajiny a podporovatele ruského režimu zároveň.

„Je nám líto ruských a běloruských občanů, kteří nesouhlasí s invazí Rusů na Ukrajinu, nicméně tímto prohlášením vyjadřujeme náš nesouhlas s okupací a chceme, aby ruští občané vytvořili tlak na prezidenta Putina, aby jeho vojska co nejrychleji opustila Ukrajinu,“ vysvětluje Lukáš Pytloun.

Zmiňuje přitom i sankce, které jsou namířené proti Rusku a Bělorusku. „Myslíte si, že sankce uvalené na Rusko nejsou diskriminační? Každá sankce je diskriminační,“ reaguje.

Hosty z Ruska a Běloruska neubytujeme, oznámily hotely Pytloun. Volné kapacity nabídnou uprchlíkům

Síť hotelů Pytloun Hotels oznámila, že nebude ubytovávat hosty z Ruska a Běloruska. Volné kapacity naopak nabídne uprchlíkům z Ukrajiny. Reaguje tak právě na aktuální situaci na Ukrajině. Hotely Pytloun navíc vyzývají další hotely a penziony v ČR...

Podle svých slov si neumí představit, že poskytne ubytování ukrajinským uprchlíkům, kteří jsou v naprosto šílené situaci a zároveň ubytuje ve stejném hotelu Rusa sympatizujícího s napadením Ukrajiny. „Předcházíme tím i případným konfliktům,“ myslí si.

Zároveň chápe, že ne každý Rus s Putinovým režimem sympatizuje. „Musí ale tedy přeci něco udělat a nenechat zabíjet nevinné lidi, alespoň vyjádřit protest. Když nám nějaký člověk řekne, že s invazí nesouhlasí, budu mu věřit, a bude to legitimní důvod jej ubytovat, stejně jako Rusa/Bělorusa, který před tímto režimem utíká nebo je pronásledovaný za své politické smyslení,“ pokračuje.

Jednotlivé případy proto chce posuzovat individuálně. „Dokážu si představit jednotlivé případy, ale zatím jsem se s ním nesetkal a budeme to řešit případ od případu,“ uzavírá.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pytloun Hotels

Štítky pytloun hotels, pytloun, hotel, ubytování, Rusko, Bělorusko, Ukrajina, Lukáš Pytloun, Vladimir Vladimirovič Putin, sankce, ruská invaze na Ukrajinu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klára Zádová

Oni přijmou klidně Rusa, který je proti Putinovi, ale ten, který s ním souhlasí, nepřijmou, za mě dobrý. Myslím a to nejen u Rusů, že ten kdo fandí Putinovi, kdo ho hájí, tak není moc dobrý člověk. Protože co Putin dělá, je ohavné.

Úterý, 8. března 2022, 10:07Odpovědět

Jiří Stehlík

Co potom říci na vyhazov studentů z UHK? Jak za komoušu, děti trpí za rodiče.

Sobota, 5. března 2022, 13:39Odpovědět

Pytloun reaguje na kritiku kvůli neubytovávání Rusů. Budeme to řešit případ od případu, říká  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.