Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Na Českolipsku se chystá Motýlí noc. Program o nočním hmyzu je určen odborníkům i rodinám

V obci Prysk na Českolipsku proběhne v červenci Motýlí noc. Akce se mohou zúčastnit zájemci od odborníků až po rodiny s dětmi. Návštěvníky čeká i populárně naučný výklad nejen o motýlech.

Vzdělávací akci pořádá Ekoporadna ORSEJ při Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě a Entomologický klub při Labských pískovcích. Uskuteční se 15. července od 19:00 v penzionu U Šmídů v Prysku. Těšit se můžete na odchytové plochy instalované v údolí Pryského potoka a také determinace hmyzu s populárně naučným výkladem.

„Připravena bude také expozice Severočeská entomologie a zájemci si mohou přinést k odborné determinaci vlastní entomologické sběry z domácích lapačů či okenních parapetů,“ doplnil Lukáš Blažej, muzejní zoolog bezobratlých.

V případě nepříznivého počasí se přednáška uskuteční v krytém zázemí. Akce je zdarma a proběhne za přispění Libereckého kraje, návštěvníkům organizátoři doporučují vzít si s sebou baterky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Liberecký kraj, Českolipsko, muzeum, příroda, hmyz, motýli, noc, přednáška, okres Česká Lípa, Prysk, Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě, Lukáš Blažej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Českolipsku se chystá Motýlí noc. Program o nočním hmyzu je určen odborníkům i rodinám  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.