Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Liberecký magistrát bude s výjimkou jediného dne druhý květnový týden uzavřený

Liberecký magistrát bude mít druhý květnový týden s výjimkou jediného dne uzavřená všechna pracoviště. V pondělí 8. května je státní svátek a od středy až do konce týdne se uskuteční stěhování části datového centra, informovala mluvčí radnice Jana Kodymová.

„Ve druhém květnovém týdnu mohou občané přijít vyřídit své záležitosti tedy pouze v úterý 9. května od 8:00 do 16:00. Telefonické a e-mailové spojení s úřadem zůstává v provozu po celou dobu uzavření budov," dodal tajemník libereckého magistrátu Martin Čech.

Stěhování části datového centra souvisí s chystanou rekonstrukcí sedmipodlažní úřednické budovy zvané Uran, jež si vyžádá přes 130 milionů korun. „Je to o rozložení rizika. My máme na optické síti dvě serverovny a jedna, ta v budově Uranu, nebude v provozu kvůli rekonstrukci budovy. Proto budeme mít dočasně druhou na krajském úřadu a po rekonstrukci si ji vrátíme do Uranu. Přepojení serveroven si vyžádá krátkou odstávku služeb celého magistrátu," uvedl náměstek primátora pro technickou správu a informační technologie Jiří Šolc (za ANO).

S chystanou rekonstrukcí budovy města souvisí i květnové stěhování registru vozidel z Uranu do budovy S-Tower, jejíž část si město pronajímá od soukromé firmy. Mimo provoz bude registr vozidel po celý týden od 15. května. „Odbor dopravně správních agend bude služby registru vozidel poskytovat na novém pracovišti od pondělí 22. května," dodala Kodymová.

Chystaná rekonstrukce Uranu je nyní ve fázi vyhodnocování nabídek od firem, které mají zájem o tuto zakázku. Přihlásily se tři. Práce na opravě této budovy v ulici 1. máje by měly trvat zhruba tři čtvrtě roku. Objekt s ocelovým skeletem potřebuje obnovit hlavně fasádu, která je svému okolí nebezpečná. Kolem kancelářské budovy je ochranné lešení, aby nic nespadlo na chodník, který vede k vlakovému nádraží. V horším technickém stavu není žádná úřednická budova města.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky ČR, správa, Liberec, magistrát, úředníci, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký magistrát bude s výjimkou jediného dne druhý květnový týden uzavřený  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.