Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brlohy, peleše i zákeřníci. Bohatství češtiny v literatuře ukáže Jiří Koten z liberecké univerzity

Spektrum literatury a vyprávění, cesty od výchovy čtenáře ke krvavému románu a odpočinkové literatuře. Zajímavosti z českých knih představí už v úterý v podvečer v knihkupectví Fryč Jiří Koten z Katedry Českého jazyka a literatury Technické univerzity v Liberci.

Jiří Koten také vyučuje literárněteoretické předměty na Katedře bohemistiky Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, zároveň je pracovníkem Oddělení teorie Ústavu pro českou literaturu AV ČR v Praze. Aktuálně se podílí na řešení projektu Proměny narativních způsobů v české literatuře I. Je autorem knihy Jak se fikce dělá slovy (2013). Studie a články publikoval v domácích i zahraničních monografiích: mimo jiné Milan Kundera aneb Co zmůže literatura?

V Knihkupectví Fryč vystoupí v úterý od 18 hodin v rámci cyklu neformálních diskusí Science café. Smyslem setkání je společné hledání otázek a odpovědí, představení vědců jako inspirativních osobností a prezentace konkrétních vědeckých výzkumů. Je to prostor a čas pro setkávání vědců a veřejnosti.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Knihkupectví Fryč

Štítky science café, liberec, fryč, koten, tul, univerzita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brlohy, peleše i zákeřníci. Bohatství češtiny v literatuře ukáže Jiří Koten z liberecké univerzity  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.