Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Většina ubytovacích kapacit v Liberci je obsazena. Ve městě začíná světový šampionát v psím agility

Většinu ubytovacích kapacit v Liberci obsadili na příští dny účastníci a diváci mistrovství světa v agility (FCI Agility World Championship), tedy sportu, ve kterém psi pod vedením psovodů překonávají v co nejrychlejším čase a bez chyb překážky. Přestože stotisícové město disponuje podle údajů Českého statistického úřadu (ČSÚ) 4350 lůžky v pěti desítkách hotelů a penzionů a dalšími kapacitami v soukromí, volných míst na příští dny není mnoho.

Podle údajů z rezervačních systémů Booking nebo Airbnb, i ubytovatelů, zbývají ve městě a blízkém okolí poslední volné pokoje, potvrdil i majitel řetězce Pytloun hotels Lukáš Pytloun, který provozuje 15 hotelů, penzionů a apartmánových domů, z toho zhruba polovinu v Liberci. „Máme téměř plno, důvodem vysoké obsazenosti v příštích dnech je mistrovství v agility, všechny naše hotely jsou pet friendly, takže se u nás mohou i běžně ubytovat hosté se psy, kočkami, ale i dalšími domácími mazlíčky," řekl Pytloun.

Mistrovství, které se v Liberci uskuteční od 4. do 8 října, by se mělo zúčastnit 660 psů s psovody, pro zhruba tři čtvrtiny účastníků zajišťovali ubytování organizátoři většinou v hotelech a penzionech přímo v krajském městě. „Součástí bude i obří karavan camp u arény, je to velmi oblíbené mezi agiliťáky, protože bydlí se svým psem nebo více psy ve vlastním známém prostředí," řekla za organizátory Pavla Růžičková. Předběžně se podle ní počítá s prostorem pro zhruba dvě stovky karavanů.

Dějištěm mistrovství světa v agility je Liberec už potřetí, po šesti letech bude v příštích dnech hostit šampiony ze 40 zemí. Agility je v Česku stále populárnější, sport vznikl v Anglii v 70. letech. Tehdy byl doprovodným programem největší výstavy psů na světě CRUFTS. Základy má v koňském parkuru, ale protože je pes ohebnější než kůň, tak kromě skákání přes překážky je součástí i slalom a překážky jako kladina, áčko nebo houpačka. V Liberci budou mít světovou premiéru i nová kritéria, v nichž přibyla čtvrtá kategorie.

Liberec je jediný městem, kde se mistrovství koná opakovaně, naposledy to bylo na podzim 2017. Soutěže se uskuteční v liberecké Home Credit Areně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MS Agility Liberec

Štítky ČR, hotely, hobby, kynologie, svět, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Většina ubytovacích kapacit v Liberci je obsazena. Ve městě začíná světový šampionát v psím agility  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.