Počasí dnes27 °C, zítra19 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

Pro běžkaře už je upravené kolečko na stadionu v Bedřichově. Na magistrálu zatím technika nemohla

Nový sníh vylákal do Jizerských hor desítky běžkařů, i když stopy zatím upravené nejsou. Jizerská obecně prospěšná společnost, která se o údržbu Jizerské magistrály stará, v neděli pro běžkaře upravila kolečko na stadionu v Bedřichově, na magistrálu ale zatím technika vyjet nemohla. Lesy ČR stále pokračují v hospodářské činnosti, řekl ředitel Jizerské o.p.s. Martin Kunc.

„Vyřízli jsme stopu na stadionu, uhladili jsme to, aby nám promrzla a zasněžujeme. Zprovoznili jsme i večerní kolečko a čekáme, kde nám Lesy ČR řeknou, že budeme moci trasy upravit," doplnil Kunc. Okruh na stadionu je do 22:00 osvětlený, podmínky jsou podle něj dobré. V Bedřichově napadlo v posledních dnech 30 centimetrů sněhu, ne všude je ho ale tolik. „Sněžení doprovázel silný vítr, a na některých místech na hřebenech je to vyfoukané a jsou tam třeba jen tři centimetry," dodal.

Tradičně mezi prvními na běžky vyrazila i bývalá reprezentantka v běhu na lyžích Zuzana Kocumová. „Podmínky dnes úžasné, sněhu dole kolem 30 a na Rozmezí 50 cm. Stopy, to, co jsme si vyšlapali. A musím říct, že i tyhle první 'hančovací' kilometry mají své kouzlo. Na hřebínek to je i pro bruslaře, neb kombinace aut, pěšáků a lyžařů to vlastně 'umlátila' komplet celé," podělila se o dnešní zážitky z magistrály na sociálních sítích.

Jizerská o.p.s. v zimě upravuje přes 200 kilometrů tras, podle Kunce by se mělo v příštích dnech rozhodnout, kde bude možné začít upravovat. Mrazivého počasí využívají i v lyžařských střediscích k umělému zasněžování sjezdovek, v provozu ale zatím žádný z areálů v Libereckém kraji není. Například na libereckém Ještědu předpokládají, že zimní sezonu zahájí v sobotu 9. prosince.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jizerská o.p.s.

Štítky ČR, rekreace, počasí, hory, Bedřichov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro běžkaře už je upravené kolečko na stadionu v Bedřichově. Na magistrálu zatím technika nemohla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.