Počasí dnes27 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Silný vítr převrátil plachetnici na Máchově jezeře. Zoufalého chlapce zachránili až policisté

Policisté zachraňovali na Máchově jezeře čtrnáctiletého chlapce, kterému silný vítr převrátil plachetnici. Té si policisté na služebním člunu všimli daleko od břehu. Okamžitě k ní vyrazili a spatřili vedle ní ve vodě chlapce, který se ji snažil zachránit.

„Byl z toho úsilí značně vyčerpaný a vystresovaný. Policisté ho vytáhli na palubu a pak se postarali i o jeho plachetnici, kterou spolu s ním dopravili na břeh. Jeho rodiče ho už v té době hledali. Kolegům za to, že jim jejich syna přivezli, velmi děkovali,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté proto apelují na všechny příznivce vodních sportů, aby nepřeceňovali své schopnosti a nepodceňovali vliv počasí. „To, že byl hoch na plachetnici sám mimo dohled dospělých i přesto, že meteorologové varovali před extrémními bouřkami, rozhodně není v pořádku. Vodní hladiny mohou být za určitých okolností zrádné nejen pro děti, a ne všechny příběhy končí šťastně,“ dodala Baláková.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky plachetnice, Máchovo jezero, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr převrátil plachetnici na Máchově jezeře. Zoufalého chlapce zachránili až policisté  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.