Počasí dnes27 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Žádná hromadná onemocnění, pár pokut. Táborová sezona v Libereckém kraji je klidná

Liberečtí krajští hygienici považují zatím letošní táborovou sezonu za klidnou. Neevidují žádné hromadné onemocnění ani horečnatá onemocnění. Rozdali také jen dvě pokuty.

„Prozatím hodnotíme průběh táborů jako klidný. Požadovaná zdravotnická dokumentace je v pořádku, nedostatky jsou zjišťovány minimálně a táborníci jsou spokojení,“ uvedla ředitelka odboru hygieny dětí a mladistvých KHS LK Kateřina Hochmalová.

„V rámci pestrosti jídelníčků se setkáváme se snahou o zlepšení ze strany řekněme pracovníků kuchyně a s pozitivními reakcemi strávníků v podobě dožadování se přídavku, což jsme teď několikrát viděli při kontrole,“ dodala.

Za prvních čtrnáct dní letních prázdnin zkontrolovali zaměstnanci odboru hygieny dětí a mladistvých 35 letních dětských táborů. Zatím uložili dvě pokuty po tisícikoruně – jednu za nevhodné skladování potravin a jednu za nevyhovující pitnou vodu.

Krajská hygiena neeviduje žádný hromadný výskyt onemocnění ani horečnatá onemocnění. „Ze zdravotních deníků a informací zdravotníků zatím zřejmé žádné problémy, které by se vymykaly běžné praxi. Lokálně je hlášen vyšší výskyt klíšťat a hmyzu. Zranění se omezují na drobné běžné úrazy u dětí – podvrtnutí, odřeniny,“ doplnila mluvčí liberecké hygieny Zuzana Balašová.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky tábory, kontroly, hygiena, khs

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žádná hromadná onemocnění, pár pokut. Táborová sezona v Libereckém kraji je klidná  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.