Počasí dnes15 °C, zítra11 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Při tragické nehodě přišli o otce, chlapci zůstávají v nemocnici. Na podporu rodiny vznikla sbírka

Během vteřiny se rodině Mikových otřásl svět. Mladý řidič jim ve čtvrtek 25. července večer u Obory vjel do cesty. Tatínek na místě zemřel, jeho žena a tři synové museli s vážnými zraněními do nemocnice. Na pomoc rodině nyní vznikla sbírka.

Tatínek Radek byl také významnou postavou českého jachtingu. Jeho život v osmačtyřiceti letech vyhasl přímo na místě nehody. Maminku Žanetu před několika dny z nemocnice propustili, její tři synové - devítiletý Dominik a sedmiletá dvojčata Tadeáš a Matyáš, ale nadále zůstávají v nemocnici.  

„Nejhůře je na tom Dominik, jehož zdravotní stav vyžaduje hospitalizaci na anesteziologicko resuscitačním oddělení a v tomto týdnu ho lékaři navíc museli podrobit velmi náročné operaci,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Při čelní srážce dvou aut u Doks zemřel řidič. Jeho žena a děti jsou ve vážném stavu

Při čelním střetu dvou vozidel nedaleko Doks u obce Obora zemřel ve čtvrtek pozdě večer řidič dodávky a pět lidí utrpělo těžká zranění. Mezi nimi jsou tři děti. Záchranáři zraněné děti dvěma vrtulníky přepravili na traumacentra dvou pražských...

Na jejich podporu vznikla sbírka, která má ukázat, že na vše nezůstali sami. Rodina také potřebuje financovat zdravotní pomůcky a další náklady spojené s jejich zotavením. „Radkův odchod zanechal hlubokou ránu nejen v srdcích jeho rodiny, ale i mezi přáteli a kolegy, kteří ho znali a vážili si ho. Odešel od nás člověk s neuvěřitelnou energií a oddaností ke všemu, co dělal. Jeho odkaz bude v našich srdcích žít dál,“ píší autoři sbírky.

Iniciativa k založení finanční sbírky na podporu rodiny vzešla od pana Jana Šmída z Nového Boru, který osudného večera 25. července projížděl po silnici I/38 u Obory, a byl mezi těmi, kteří posádce dodávky poskytovali první pomoc. „To, co na místě zažil, v něm zanechalo hlubokou stopu a nemohl nepřemýšlet o dalším osudu rodiny. Několik dní po tragédii se spojil s lidmi z blízkého okolí rodiny Mikových a nabídl pomoc v podobě založení sbírky, do které i on přispěl,“ uvedla Baláková.

Tragická nehoda u Obory má i druhou oběť. V nemocnici zemřel mladý řidič

Druhou oběť má tragická nehoda, ke které došlo minulý čtvrtek večer u obce Obora. Zemřel i pravděpodobný viník nehody, teprve dvacetiletý řidič, který měl s autem přejet do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím autem. V něm cestovala...

Patronem sbírky je Tomáš Slavata, který dlouhodobě pečuje o děti v těžké životní situaci. „Chlapci budou potřebovat prostředky na rehabilitaci a zotavení a jejich mamince zase peníze pomohou na pokrytí dalších nákladů na chod domácnosti,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se souhlasem Českého svazu jachtingu

Štítky nehoda, sbírka, nehoda, obora, mikovi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Helen Rappl

Děkuji za krásný článek. Radka jsme celá rodina znali skoro 30 let. Stále nemůžeme "pobrat", že už ho nepotkáme. Je to strašně smutné.... Děkuji všem kamarádům i anonymním dárcům, jak se ke sbírce postavili a mají vůli Žanetě i klukům pomoc. Tekly mi slzy, když jsem četla, že sbírku založili a přispěli svědci, kteří na místě pomáhali nebo policistka, která tam byla. Helena

Čtvrtek, 15. srpna 2024, 17:23Odpovědět

Při tragické nehodě přišli o otce, chlapci zůstávají v nemocnici. Na podporu rodiny vznikla sbírka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.