Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Liberecké Centrum Amelie dá druhý život vánočním ozdobám, pomohou nemocným

Liberecké Centrum Amelie dá druhý život vánočním ozdobám a dekoracím, veřejnou sbírku spojenou s prodejem pořádá organizace pošesté, výtěžek pomůže nemocným s rakovinou a jejich rodinám. Zapojit se může každý, kdo daruje nepotřebnou vánoční výzdobu, nebo ji pak nakoupí, řekla koordinátorka a sociální pracovnice Centra Amelie v Liberci Renata Kotúčková. V posledních třech letech se tak na bezplatné služby pro nemocné podařilo získat bezmála 200 tisíc korun.

„Výtěžek ze sbírky již několik let pomáhá financovat služby lidem, kteří přicházejí do Amelie, protože jim do života vstoupila rakovina. Přicházejí na individuální konzultace s psychologem nebo sociálním pracovníkem, hledají informace, kontakty, ale třeba i další lidi, se kterými mohou sdílet své radosti i strasti. Bezplatnost služeb Amelie je pro nemocné i jejich blízké důležitá, na komerční služby by při dlouhodobé pracovní neschopnosti nebo v tísnivé situaci často neměli," doplnila Kotúčková. Sbírka pomáhá financovat i nejrůznější aktivizační činnosti, jako je plavání nebo zdravotní cvičení.

Ozdoby a dekorace je možné poslat nebo donést do 25. listopadu nejen přímo do Centra Amelie v areálu Krajské nemocnice Liberec, ale také do Krajské vědecké knihovny v Liberci nebo do informačního centra na náměstí v Chrastavě. Prodávat je pak budou dobrovolníci v libereckém OC Forum od soboty 7. do 15. prosince u stánku Amelie. Lidé tak mohou pořídit nové dekorace a ozdoby za rozumnou cenu, udělat jiným radost, ale také pomoci lidem, kteří se ocitli v těžké životní situaci kvůli nemoci.

Amelie se od roku 2006 věnuje psychosociální pomoci onkologicky nemocným a jejich blízkým, liberecké centrum působí od roku 2015 v prostorách Krajské nemocnice Liberec. Je jedinou profesionální organizací, která v regionu poskytuje psychosociální služby komplexně a odborně všem dospělým, onkologicky nemocným a jejich blízkým, a to bez rozdílu diagnózy, stadia onemocnění či pohlaví. Služby Centra Amelie jsou bezplatné a soustředí se jak na individuální, tak skupinové aktivity a nabídku informační podpory.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Amelie

Štítky ČR, sociální, zdraví, rakovina, Vánoce, sbírka, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecké Centrum Amelie dá druhý život vánočním ozdobám, pomohou nemocným  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.