Počasí dnes12 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 17. října 2024  |  Svátek má Hedvika
Bez reklam

Od pátku do neděle mohou dobrovolníci v rámci akce Ukliďme Jizerky pomoci vyčistit Jizerské hory od odpadků

Společnost pro Jizerské hory pořádá o tomto víkendu, od pátku 18. do neděle 20. října, podzimní akci Ukliďme Jizerky. Pomoci uklidit z Jizerských hor odpadky před nadcházející zimou může každý, kdo tam třeba jen zamíří na výlet. Pomůcky ke sběru si může vyzvednout v infocentru v Bedřichově, v Liberci, Jablonci nad Nisou, Josefově Dole a v Tanvaldu nebo ve dny konání úklidu přímo v horách na parkovištích v Bedřichově, v Hraběticích nebo na Jizerce.

„Naše úklidové akce se již staly tradicí a pomáhají vždy dvakrát za rok uklidit celé Jizerské hory. Pravidelně stovky dobrovolníků nasbírají velké množství odpadků, které zanechali neukáznění návštěvníci podél cest, nebo odhalí černé skládky v horách. Pro dobrovolníky vždy zajišťujeme vybavení pytli na odpadky a rukavicemi, dále drobné občerstvení a malou odměnu. Nasbírané odpadky mohou dobrovolníci zanechat kdekoliv u cesty na dobře viditelném a dostupném místě a nahlásit nám jejich polohu, my už zajistíme jejich svoz a likvidaci,“ říká projektová manažerka společnosti a koordinátorka akcí pro veřejnost Kateřina Bednářová.

Konkrétně lze polohu sebraných pytlů s odpadky nahlásit na telefonní číslo 739 375 658 nebo na mailu self@projizerky.org.

„Pomůcky na úklid si mohou ti, kteří nám chtějí pomoci třeba během výletu Jizerské hory uklidit, vyzvednout v infocentrech v Jablonci nad Nisou, Liberci, Tanvaldu, Bedřichově nebo Josefově Dole a navíc je lidem rádi rozdají dobrovolníci během akce přímo na horách na parkovišti na Jizerce, v Bedřichove u Stadionu nebo u Kapličky na Hraběticích. Děkujeme všem, kteří nám pomáhají Jizerky od odpadků vyčistit,“ uzavírá Bednářová.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Společnosti pro Jizerské hory

Štítky úklid, Jizerské hory, dobrovolníci, odpad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od pátku do neděle mohou dobrovolníci v rámci akce Ukliďme Jizerky pomoci vyčistit Jizerské hory od odpadků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.