Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Chrastavě by mohl vyrůst nový závod. Zaměstnal by až 250 lidí

Bývalý areál Bytexu v Chrastavě podle všeho projde pořádnou obměnou a to od základu. Bývalý závod firem Bremi CA a Bremi Internacional totiž odkoupila firma Wassa a podle vedení města Chrastava v něm hodlá vybudovat nový závod. Zchátralý objekt nejspíš půjde k zemi, na jeho místě by měl vyrůst nový.

„Firma zamýšlí areál kompletně demolovat a vystavět nový pro účely výroby své firmy, kterou by měla být kartonáž. V tuto chvíli však platí, že nic z výše uvedeného nemusí dopadnout, neboť úřední jednání v tuto chvíli ještě nezačala, respektive jsou v úplných počátcích,“ popisuje na webu města starosta Michael Canov.

Příliš informací k plánům v Chrastavě zatím nezveřejnila ani samotná Wassa. „V této době mohu pouze potvrdit, že naše firma Wassa, koupila tento objekt a dojde k průmyslovému využití, ale ne v této podobě,“ potvrdil slova starosty Vratislav Vrbata z personálního oddělení firmy.

Začátkem týdne se uskutečnilo na radnici seznamovací jednání starosty města s majitelem firmy. Podle něho by mělo jít o tichou a nijak neomezující výrobu. „Současně jsme se domluvili na představení firmy veřejnosti, které se uskuteční v pondělí dne 14. září na radnici ve velké zasedací místnosti v rámci večera se starostou jako jeho hlavní a jediný bod,“ doplnil starosta.

Pokud by v Chrastavě vznikl nový závod, mohl by podle vedení města zaměstnat až 250 lidí.

Štítky Chrastava, radnice, Wassa, Michael Canov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Chrastavě by mohl vyrůst nový závod. Zaměstnal by až 250 lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.