Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Bouřka zaměstnala hasiče. Večer vyjížděli padesátkrát

Náročnou noční službu mají za sebou hasiči z Libereckého kraje. Od večerní bouřky do ranních hodin museli zasahovat u pěti desítek událostí. Většinou se jednalo o zatarasené silnice popadanými stromy. Jen mezi 19 a 22 hodinou vyjížděli skoro třicetkrát.

„Stromy popadaly na komunikace hlavně na Liberecku. Například v Horní Řasnici, Lázních Libverda, ve Višňově spadly společně se stromy i dráty elektrického vedení. Další stromy odklízeli hasiči v Heřmanicích, Dětřichově, Novém Městě pod Smrkem, Frýdlantu, Kunraticích, Bílém Kostele nad Nisou nebo Kryštofově údolí,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Desetkrát pomáhali hasiči s odstraněním stromů a velkých větví na Českolipsku, a to v Zahrádkách, Dubé, Tuhani, v Doksech musela být odstraněna popraskaná vzrostlá bříza, která hrozila pádem na chalupu a auto.

Na Semilsku vyjížděli hasiči k popadaným stromům šestkrát, na Jablonecku třikrát.

Štítky strom, Liberecký kraj, Frýdlant, Nové Město pod Smrkem, Bílý Kostel nad Nisou, Dětřichov, Lázně Libverda, Heřmanice, Horní Řasnice, Kunratice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bouřka zaměstnala hasiče. Večer vyjížděli padesátkrát  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.