Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Cizinecká policie zadržuje v Liberci devatenáct Afghánců

Cizinecká policie zadržuje v Liberci devatenáct afghánských utečenců. Ve skupině je i několik dětí a čtyři ženy. Skupinka běženců byla v pondělí zadržena v Ústeckém kraji, místním policistům ale s úkony pomáhají policisté z Libereckého kraje.


„Už teď víme, že dvojice dětí cestovala bez doprovodu rodičů, třetího nezletilého toto prověřujeme,“ řekla mluvčí policie Vlasta Suchánková. Podle ní by mělo jít o mladistvé ve věku od 16 do 17 let.

„Po úkonech cizinecké policie budou předáni tři nezletilí cizinci do péče pracovníků orgánu sociálně-právní ochrany dětí obecního úřadu obce s rozšířenou působností, kteří zajistí jejich umístění do školského zařízení,“ informoval hejtman Martin Půta. K tomuto účelu funguje jedno specializované zařízení v Praze a dvě specializované výchovné skupiny byly zřízeny při výchovných ústavech v Praze a další v Jihomoravském kraji.

Všichni uprchlíci jsou nyní v režimu zadržení a policisté s nimi po zjištění totožnosti zahájí správní řízení. Na území České republiky se totiž zdržují nelegálně.

Další informace zjišťujeme

Štítky Cizinecká policie, Liberec, Liberecký kraj, Ústecký kraj, Praha, Orgán sociálně-právní ochrany dětí, Martin Půta, Česko, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinecká policie zadržuje v Liberci devatenáct Afghánců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.