Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hasiči zdolají při memoriálu 21 pater nejvyšší budovy v Liberci

Nejvyšší budovu v Libereckém kraji – sídlo Krajského úřadu budou tuto sobotu okupovat hasiči, policisté a záchranáři. Uskuteční se tu již třináctý ročník Memoriálu záchranářů z Manhattanu na počest záchranných složek, které zasahovaly po teroristických útocích 11. září 2001 na Světové obchodní centrum.

Vyběhnout do nejvyšších pater krajského úřadu v plné své výstroji se rozhodla více jak dvacítka hasičů, několik párů policistů a záchranářů. A to není vše, co mají zvládnout. Ještě předtím, než budou vyšlapovat jeden schod po druhém, čeká je na parkovišti silový víceboj. Pro hasiče povinný, pro ostatní soutěžící dobrovolný.

Oproti ostatním složkám musí také hasiči vyběhnout do posledního jednadvacátého patra, kde ovšem jejich úkol nekončí. Tady zajistí protipožární ochranu. Policisty a záchranáře čeká pokoření sedmnácti pater. Zde policisté zneškodní protivníka a zdravotníci podají první pomoc. „Tímto náročným závodem složky IZS chtějí uctít památku 360 hasičů a 40 policistů, kteří zahynuli při událostech při záchraně životů po tragédii 11. září 2001,“ vysvětlil za SDH Růžodol I Martin Beneš, který memoriál pořádá.

I letos bude vzácným hostem celého závodu Sherry Keneson-Hall, kulturní attaché Velvyslanectví USA v ČR, která společně s hejtmanem Libereckého kraje Martinem Půtou soutěžní klání odstartují. Celou akci bude moderovat Jan Antonín Duchoslav alias Viki Cabadaj.

Časový harmonogram

  • 08:00 – 08:30 Prezentace závodníků
  • 09:00 – 09:30 Nástup a seznámení s disciplínami
  • 09:30 – 12:00 Silový víceboj
  • 10:00 – 15:00 Výstupy do výškové budovy
  • 15:30 - 16:00 Vyhlášení vítězů

Napsala Hana Šmídová

Štítky Liberec, hasiči, Liberecký kraj, Manhattan, Světové obchodní centrum, Jan Antonín Duchoslav, Martin Půta, USA, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči zdolají při memoriálu 21 pater nejvyšší budovy v Liberci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.