Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Chuťovka! Liberecký Kaufland prodával rýži a vločky se škůdci

Tohle asi nikdo ze zákazníků Kauflandu v liberecké Rochlici číst nechce. Při poslední kontrole se Státní zemědělská a potravinářská inspekce vyřádila. Ta hned v deseti nabízených výrobcích odhalila přítomnost mrtvých i živých škůdců. S nimi se podle dostupných informací inspektoři setkali i na provozovně.

„Živí i mrtví škůdci byli nalezeni nejen uvnitř výrobků, ale i na provozovně. Z tohoto důvodu nejsou uvedeny informace o výrobci,“ popsal mluvčí inspekce Pavel Kopřiva. Parazité se tak do potravin nejspíš dostali až na prodejně libereckého obchodu. Podle inspekce neměla provozovna zavedeny dostatečné postupy pro regulaci škůdců.

Konkrétně se jednalo o rýži parboiled, jáhlové vločky, kukuřičné vločky a rýžové vločky. Na webu Potraviny na pranýři se objevilo celkem deset balení takovýchto suchých potravin, ve kterých inspektoři odhalily například mola.

Podle vedení Kauflandu by k podobné situaci už nemělo dojít. "Prodejnu jsme ihned po zjištění škůdců podrobili důkladnému čištění. Zákazníkům jsme se ihned při reklamaci omluvili a věc vyřešili k jejich spokojenosti. Zároveň jsme přijali taková opatření, aby se případ již neopakoval," popsal Drbně mluvčí společnosti Michael Šperl a dodal: "Zboží v tomto případě buď vyměníme nebo vrátíme kupní cenu zpět."

Místo kontroly


Zvětšit mapu

Štítky škůdce, Kaufland, Státní potravinářská inspekce, jídlo, Liberec VI-Rochlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chuťovka! Liberecký Kaufland prodával rýži a vločky se škůdci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.