Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Ještědu otevřou salonek s replikami původních křesel

Na unikátní salonek se můžou od soboty těšit návštěvníci Ještědu. U příležitosti čtyřicátého výročí se na vysílači otevře obnovený restaurační salónek, ve kterém se objeví dvanáct replik původních bílých křesel a stolu s černou deskou navržených architektem Otakarem Binarem.

Renovaci salonku zajistilo občanské sdružení Ještěd 73. Finančně se na projektu podílel jak provozovatel, tak Liberecký kraj a České radiokomunikace. Celková částka se vyšplhala až do výše 350 tisíc korun.

„Lidé však mohou nově přispět i drobnými částkami, protože od července má sdružení povolení k veřejné sbírce. Dárce, který přispěje na celé křeslo, může mít na nábytku štítek se svým jménem,“ uvedla předsedkyně sdružení Ještěd73 Milena Lánská. Podle ní by mělo v dalších etapách přibýt ještě třeba šest křesel.

Jak přispět?

Název sbírky: Ještěd 73
Číslo sbírkového účtu: 259 826 549 / 0300

Kdo je Otakar Binar?

Tento významný český akademický architekt se narodil 17. června 1931 v Jaroměři. Po druhé světové válce působil chvíli jako zednický učeň, pak nastoupil na Střední průmyslovou školu stavební v Liberci, aby následně vystudoval Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze. Je jedním ze spoluzakladatelů známého SIALu.

Štítky Ještěd, salónek, křeslo, Otakar Binar, České Radiokomunikace, druhá světová válka, Liberecký kraj, Střední průmyslová škola, Praha, Jaroměř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Ještědu otevřou salonek s replikami původních křesel  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.