Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Liberci lidem zpřístupní i kavárnu Pošta a věž kasáren

V Liberci bude v sobotu při Dnech evropského dědictví zdarma zpřístupněno 23 objektů. Nově mezi nimi bude i secesní kavárna Pošta v centru města nebo věž v dolních kasárnách. Novinářům to dnes řekla vedoucí městského oddělení pro cestovní ruch Zuzana Košková.

Výstup na věž v kasárnách postavených na konci 19. století ale podle ní není vhodný pro každého. "Nahoru se leze po žebříku," upozornila Košková. Věž v kasárnách je jednou z devíti v Liberci, kam budou moci lidé v sobotu vystoupat. Mezi méně známé patří věže na škole Na Bojišti, kostele na Perštýně nebo Liebiegově vile, kde dříve sídlila oblastní galerie.

Na nejatraktivnější objekty radnice lidem nabídla možnost zarezervovat si prohlídku dopředu. "Velké množství termínů je už obsazeno. Potvrdilo se, že objekty jako Strossova vila nebo Liberecké podzemí jsou velmi žádané," uvedl vedoucí městského odboru sportu a cestovního ruchu David Pastva. Podle něj se ale dovnitř dostanou i lidé, kteří si prohlídku dopředu nezarezervovali.

Na náměstí před libereckou radnicí se sjedou historické automobily a vystoupí tam sbor Matylda a Tylda a skupina Aries. "V případě nepříznivého počasí budou koncerty v kavárně Pošta," zmínila Košková. Po městě budou jezdit historické tramvaje a za pěkného počasí bude mezi radnicí a technickým muzeem vozit cestující autobus kabriolet. Doprovodný program nabídne i Komunitní středisko Kontakt v bývalé budově galerie nebo Střední průmyslová škola textilní s komentovanými prohlídkami v dobových kostýmech.

Liberec letošní Dny evropského dědictví pořádá ve spolupráci s partnerskou Žitavou. Za zajímavými místy do německého městečka budou moci lidé vyrazit v neděli. Město vypravuje dva autobusy, dopolední spoj je už obsazený. Kompletní seznam zpřístupněných památek v obou městech je na webu Liberce.

Napsala ČTK

Štítky Liberec, kavárna, radnice, Dny evropského dědictví, Aries, Střední průmyslová škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci lidem zpřístupní i kavárnu Pošta a věž kasáren  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.