Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V Turnově začne stavba vzdělávacího centra zaměřeného na zdravotnictví a sociální služby

Moderní učebny, vybavení i zázemí pro studenty či pedagogy. Na to se mohou těšit ve Střední zdravotnické škole v Turnově, kde vznikne nové Centrum odborného vzdělávání zaměřené na zdravotnictví a sociální služby. Součástí projektu je také vybudování přístavby čtvrtého nadzemního podlaží na současné budově, únikové schodiště a výtah. Stavět se začne v dubnu.

Stavba vyjde na celkem na necelých 51 a půl milionu korun a bude v režii stavební společnosti jí CL-EVANS. Z evropských dotací by mělo být z této sumy hrazeno 29 milionů.

„Současná doba je sice složitá, co se zadávání veřejných zakázek v souvislosti s rostoucími cenami energií i stavebního materiálu týče, ale vybudovat další dvě Centra odborného vzdělávání, a to v Turnově a v Jablonci nad Nisou, je pro nás prioritou,“ uvedl hejtman Martin Půta (Starostové pro LK) a podotkl: „V případě turnovského COV se jedná se o další podporu vzdělávání na středních zdravotnických školách. V rámci koalice jsme se také shodli, že chceme do konce volebního období vyprojektovat novou zdravotnickou školu v ulici Jablonecká v Liberci.“

Další centrum odborného vzdělávání se bude stavět při Střední průmyslové škole technické v Jablonci nad Nisou a bude se věnovat strojírenství a robotice. „Dojde k modernizaci a rozšíření strojních, respektive laboratorních prvků a vybavení pro odbornou výuku tak, aby tato technologie odpovídala úrovni 21. století a standardu běžnému ve výrobních a dalších průmyslových provozech, kam absolventi jablonecké školy nastupují jako pracovníci,“ sdělil Jiří Čeřovský (ODS), náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Předpokládaná hodnota veřejné zakázky k okamžiku zahájení zadávacího řízení činí zhruba 29 milionů korun, stavební firma, která centrum postaví vzejde z výběrového řízení.

Liberecký kraj završil několikaletý projekt výstavby Center odborného vzdělávání, označovaných zkratkou COV, za více než 700 milionů korun na sklonku loňského roku. Posledním z osmi dokončených center je to, jež působí při Střední škole řemesel a služeb v jablonecké Podhorské ulici.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Turnově začne stavba vzdělávacího centra zaměřeného na zdravotnictví a sociální služby  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.