Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Středoškoláci budou sbírat zkušenosti z praxe v Lázních Libverda

V restauračním provozu, lázeňském parku i třeba při správě budov lázeňského resortu Spa Lázně Libverda budou sbírat zkušenosti studenti Střední školy hospodářské a lesnické z Frýdlantu. Škola se domluvila s lázněmi na spolupráci a děti tak budou v resortu sbírat zkušenosti z praxe.

Vyzkouší si pozice servírek, číšníků, kuchařů, pomocníků v kuchyni, zahradníků, lesních mechanizátorů, zedníků a mnoha dalších.

Spolupráci se vzdělávacími institucemi a mládeží vnímáme jako důležitý prvek pro budoucnost a dobře si uvědomujeme nutnost zapojení se do tohoto procesu, zejména ve vztahu k formování pracovních návyků žáků,“ uvedl výkonný ředitel společnosti Lázně Libverda Zdeněk Kopal.

Studenti si během praxe osvojí nejen konkrétní dovednosti v provozu, ale také poznají fungování reálného pracovního prostředí a mnohdy se i dohodnou například na svém budoucím pracovním místě. Během praxe se setkávají s různými pracovními situacemi, učí se spolupracovat v týmu, komunikovat s kolegy a zákazníky, plánovat svůj čas a řešit problémy. Tyto dovednosti jsou přenositelné a mají vliv na jejich budoucí kariéru i osobní život. Dalším neméně důležitým aspektem je navazování kontaktů se zaměstnavateli a budování profesní sítě. Navíc si mohou studenti vytvořit referenční listiny, které bývají při hledání zaměstnání velmi užitečné. V rámci Spa Resortu Libverda vykonávají žáci jak individuální praxi pod vedením pověřeného instruktora, tak skupinovou praxi pod vedením učitele odborného výcviku.

Lázeňský resort spolupracuje také s Univerzitou Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, Střední zdravotnickou školou Turnov, Vyšší odbornou školou, Střední průmyslovou školou a Střední odbornou školou Varnsdorf, či Karlovou univerzitou a také Akademií tělesné výchovy a sportu Palestra, Vyšší odborné školy s.r.o. Odtud sem rovněž přijíždí studenti k získávání dovedností v praxi.

Ohodnoť článek

Foto Společnost Lázně Libverda

Štítky praxe, vzdělávání lázně, Lázně Libverda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Středoškoláci budou sbírat zkušenosti z praxe v Lázních Libverda  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.