Úředníci veterinární správy zjistili při nedávné kontrole výrobny kebabu v Libereckém kraji výskyt myšího trusu a další výrobně technologické závady. Na základě těchto zjištění byla provozovateli zakázána výroba kebabu. Místo, kde se výrobna nacházela a jaké provozovny zásobovala, inspektoři nekomentují.
„Provozovateli zároveň byla nařízena neškodná likvidace 848 kilogramů rozpracované suroviny a provedení nápravných opatření zahrnujících stavební práce, deratizaci a sanitaci,“ shrnul mluvčí veterinární správy Petr Vorlíček. Za porušení legislativy hrozí provozovateli ve správním řízení pokuta ve výši až 10 milionů korun.
Není to poprvé, co veterinární správa řešila podobný problém v Libereckém kraji. Inspektoři vyrazili v první polovině srpna do osmi občerstvení prodávajících kebab. Hned ve dvou případech odhalili maso, které obsahovalo nedovolené přidané látky.
„Ve dvou případech zjistili přítomnost mražených masných polotovarů, které obsahovaly nepovolené přídatné látky,“ říká mluvčí veterinární správy. Ani v tomto případě veterinární správa neuvádí, o jaké provozovny se jednalo.
Konkrétně šlo o 45 kilogramů kebabu a 180 kilogramů gyrosu původem z Německa. „Na základě těchto zjištění byly masné polotovary v souladu s veterinárním zákonem pozastavené z dalšího uvádění do oběhu a z rozhodnutí provozovatelů provozoven stravovacích služeb byly vrácené dodavatelům do země původu,“ dodal Vorlíček.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.