Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Případů koronaviru v Libereckém kraji rychle přibývá. V pátek bylo 338 pozitivně testovaných

V Libereckém kraji přibylo v pátek rekordních 338 potvrzených případů onemocnění covid-19. Dosavadním maximem za 24 hodin bylo úterních 258 případů, vyplývá z údajů na webu ministerstva zdravotnictví. Od prvního zjištěné případu v březnu hygienici v kraji zaznamenali 3882 případů, vyléčilo se minimálně 1780 lidí a 12 v souvislosti s koronavirem zemřelo.

Aktuálně je v kraji 2090 pozitivních případů, to je nejvíce od začátku pandemie. Jde ale jen o orientační údaj, informace o počtu uzdravených ministerstvo doplňuje se zpožděním v průběhu několika dnů. V páteřních nemocnicích v Libereckém kraji leželo v pátek 56 pacientů, u nichž testy koronavirus prokázaly, z toho 17 je ve vážném stavu na ARO. Krajský hygienik Vladimír Valenta v pátek uvedl, že doposud se jim ještě daří definovat ohniska nákazy. „Komunitní přenos ale už s největší pravděpodobností může začínat," dodal Valenta. Na takzvaném semaforu patří kraj do oranžové skupiny, což značí druhý stupeň nebezpečí s počínajícím komunitním přenosem.

Nejhůře je na tom v kraji Liberecko, na které připadají skoro dvě třetiny aktivních případů v regionu. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel je na Liberecku za posledních sedm dnů 394 případů, hůře je na tom v zemi jen Uherskohradišťsko a Náchodsko.

Autoři | Foto KNL

Štítky koronavirus, Liberecký kraj, covid, nemoc, COVID-19, Vladimír Valenta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Případů koronaviru v Libereckém kraji rychle přibývá. V pátek bylo 338 pozitivně testovaných  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.