Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Co musíte udělat předtím, než začnete podnikat?

PR článek

Chcete být pánem svého času a věnovat se tomu, co vám dává opravdu smysl? Pokud vám práce na zaměstnanecký poměr nevyhovuje, možná nastal čas zúročit nabyté zkušenosti a přejít na volnou nohu. Abyste svého rozhodnutí brzy nelitovali, přečtěte si, co byste si měli ujasnit předtím, než se pustíte do vlastního podnikání.

1. Ujasněte si svou motivaci

Odchod ze zaměstnání je často doprovázen spoustou nelehkých situací. Budete muset předat svou výpověď nadřízenému nebo své rozhodnutí zdůvodnit kolegům a čelit jejich zaraženým pohledům a rozpačitým reakcím.

Navíc se musíte vzdát zaběhlé každodenní rutiny – při rozjezdu podnikání se zkrátka vydáváte do neznámých vod, kde se budete potýkat s celou řadou překážek.

Proto je potřeba si včas ujasnit, jaká je vaše vnitřní motivace. Proč se chystáte k takto radikálnímu kroku? Toužíte po změně? Vyšším finančním ohodnocení? Nezávislosti?

Budete-li mít ve svých pohnutkách jasno, nezakolísáte, až se vás bude okolí snažit přesvědčit, že máte své rozhodnutí o změně kariéry ještě přehodnotit.

2. Svěřte se nejbližším přátelům a rodině

Zatímco někteří lidé při odchodu ze zaměstnání „pálí mosty“ (přeruší veškeré kontakty s dlouholetými spolupracovníky, odejdou z hodiny na hodinu apod.), jiní zakrývají svou nejistotu tím, že donekonečna přesvědčují své okolí o správnosti vlastního rozhodnutí.

Pokud je to možné, volte zlatou střední cestu: stůjte si za svým úmyslem, ale nebraňte se diskuzím s přáteli nebo rodinnými příslušníky.

Některé z nich možná vaše podnikatelská myšlenka nadchne natolik, že vám s rozjezdem nového byznysu pomohou. Jejich osobní konexe nebo zkušenosti vám později mohou přijít vhod.

3. Vytvořte si vlastní definici úspěchu

Jestliže začínáte s podnikáním od nuly, dříve nebo později nejspíš začnete mít pocit, že všechno nejde podle vašich představ. Vývoj nového webu je příliš pomalý, počet klientů neroste tempem, jakým jste očekávali, připadáte si zavaleni prací…

V kritickém okamžiku musíte mít před očima svůj cíl: Čeho chcete dosáhnout? Proč jste s podnikáním začínali? Definujte si, co pro vás znamená úspěch a jaká je vaše vize. Vzpomeňte si na slova Arnolda Schwarzeneggera: „Objevte svou vizi a zbytek bude následovat.“

4. Udržte finance pod kontrolou

Jak se bude vaše podnikání rozrůstat, možná si najmete šikovné spolupracovníky, nebo dokonce založíte vlastní společnost. V takovém případě máte zodpovědnost nejen za svá vlastní vydání, ale také za své podřízené apod. Se získanými finančními prostředky proto musíte nakládat velmi opatrně.

Někteří podnikatelé svěří správu peněžitých prostředků zkušené (finanční) účetní, jiní si zase zřídí podnikatelský účet, aby měli přehled o odeslaných a přijatých platbách nebo o aktuálním stavu dostupných finančních rezerv, které mohou investovat do dalšího rozvoje podniku.

Na podnikatelské cestě na vás čekají dosud netušené výzvy. Pokud vytrváte, určitě nakonec dojdete ke svému vytouženému cíli.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky podnikání, Arnold Schwarzenegger

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co musíte udělat předtím, než začnete podnikat?  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.