Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Módní trendy pro rok 2022? Jednoduchost a jedinečné detaily

PR článek

Pandemie se podepsala také na módním průmyslu a fashion trendech. LIdé více přemýšlí nad tím, co si koupí. Raději investují do něčeho kvalitnějšího a z přírodních materiálů.

Také velké módní řetězce se začínají pomalu tomuto trendu přibližovat a spouštějí různě rycklační programy a chlubí se výrobky s přírodních materiálů. I díky tomu se do módy vrací jednoduchost, volné a pohodlné střihy. Nechybí však ani detaily v podobě asymetrie či jedinečné ozdoby.

Klidné barvy jsou in

Základem šatníku roku 2022 budou hlavně klidné, zemité barvy. Nechybí bílá, ale stále více se do popředí derou různé odstíny béžové, hnědé či šedé. Jde o barvy, z kterých máme příjemný pocit, působí přirozeně, uvolněně a klidně.

Zdroj: Unspalsh.com

Pokud máte rádi i nějaké barevnější akcenty, vsaďte na fialovou nebo tmavě zelenou či mátovou. Zaujmou také tóny oranžové či žluté. Krásně ladí se zemitými barvami a evokují souznění s přírodou.

Vyhledávejte přírodní materiály

Přírodní textilie, nebo různé organické látky či věci z recyklovaných materiálů zažívají doslova boom. Mnohem více lidí se dnes podívá, z čeho je daný produkt vyrobený než v minulosti. Kromě toho, přírodní materiály jsou také zárukou pohodlí a jdou ruku v ruce se vzrůstající oblibou zdravého životního stylu. Při koupi oblečené se zajímejte, kde a jak bylo vyrobeno. Zaměřte se na fair-trade výrobky a nebo na lokální výrobu.

Módní ekologický materiál i módní barva v podobě krytu Forever Bioio. Zdroj. Etuo.cz

Chovejte se zodpovědně také při koupi doplňků, mezi které už pár let patří také kryty na mobil. Ty jsou často vyrobené z nerecyklovatelných materiálů. Za rok se jich vyhodí tuny, a to nepoužitých. Naštěstí dnes už máte na výběr například obaly z organických materiálů, které je možné i kompostovat. Na obrázku například vidíte kryt na iPhone 11 – je jedinečný, krásný a módní, a přesto ekologický.

Udělejte si z oblečení umělecká díla

Oblečení je sice jednoduché, ale vůbec mu neuškodí sem tam nějaký umělecký detail. Na přehlídkovým molech jsme tak na začátku podzimu mohli vidět trička potištěná obrazy od známých umělců. Móda roku 2022 je také do určité míry ovlivněna secesí. Projevuje se ve formě snových rostlinných či zvířecích motivů. Nechybí zlatavé detaily.

Zdroj: Unspalsh.com

Vsaďte na nevšední doplňky

Jedinečnost vašeho jednoduchého outfitu je též zajištěna zajímavými doplňky, jako jsou třeba dlouhé rukavice, které známe spíše jako doplněk k plesovým šatům. Nakupte si dlouhé barevné podkolenky a vzorované punčochy. Na hlavu si klidně dejte retro šátek nebo pohodlný bucket hat. Kabelka je opět jednoduchá, ale nejlépe přes rameno. Všechny tyto doplňky evokují návrat uvolněné, praktické, ale přesto jedinečné módy.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky trend, přírodní materiál, materiál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Módní trendy pro rok 2022? Jednoduchost a jedinečné detaily  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.