Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Oddlužení je přímo v Liberci

PR článek

Společnost se nachází ve složitém období a evropská ekonomika prožívá ochlazení a dost možná také recesi. Inflace je rekordní a souběžně s ní dochází k propouštění pracovníků napříč Libereckým krajem, kteří se tím pádem dostávají do špatné situace se splácením. Dluhy lze řešit následně v oddlužení. Přečtěte si, jaké možnosti přicházejí do úvahy a jak na správné oddlužení dosáhnout. Řešte tíseň okamžitě, protože odkládání s sebou nese úroky a penále. Navíc hrozí nepříjemnosti ze stran exekutorů.

Jaké jsou možnosti

Začněte v bance. Pokud máte více půjček, zkuste je konsolidovat. Měli byste dosáhnout jedné splátky s nižší úrokem, než je průměr u všech Vašich úvěrů. S exekucí ale už na konsolidaci nedosáhnete a budete muset vyzkoušet další způsob oddlužení. Tím je osobní bankrot. Ten zajistí také sjednocení půjček ale bezúročně. Trvat může i kratší dobu než avizovaných pět let. Stejně jako u ostatních možností, i zde platí určitá pravidla a podmínky pro využití insolvence v Liberci. Po jejich dosažení ani nemusíte zaplatit dluh celý. To ale platí pouze v některých případech.

Co dělat, když nemám majetek?

V oddlužení se většinou hodnotný majetek prodává. Pokud nic nevlastníte a máte dluhy, je to možná lepší alternativa. Na splácení dluhů musíte tedy přistoupit na splátkový kalendář. Insolvenční kalkulačka vám sdělí přibližný odhad splátky. Nezabavitelná část příjmů je minimum, které osobě musí měsíčně zůstat. To se sice pořád zvyšuje, ale to inflace taky. Ekonomický cyklus hodně ovlivňuje aktuální životní úroveň v Liberci a ostatní regionech České republiky.

Před uvažováním o řešení své situace oddlužením zkuste snížit svoje výdaje. Souběžně se pokuste získat znovu příjem či si současný příjem zvednout. Invalidní a starobní důchodci mají insolvenci zvýhodněnou. Příjem je pro dosažení insolvence zcela klíčový, ale faktorů je zde mnoho. Liberec si stojí ve srovnání se zbytek republiky vcelku slušně. V každém případě se doporučuje konzultovat situaci s profesionály, kteří mají s financemi zkušenosti.

Na koho se obrátit

V první řadě je dobré sdělit svoje problémy rodině či známým. Ti mohou poradit i případně rovnou pomoci. Ulevit by měl hlavně fakt, že o Vaší situaci někdo ví a že na to nejste sami. Ona taková psychická podpora v nelehkých časem dodá odvahu. Ta je k řešení dluhové problematiky klíčová. Každý problém má své správné řešení a takto je potřeba postupovat.

Určitě doporučujeme osobní jednání, ať už se jedná o žádost pro sloučení půjček v bance či poskytnutí informací pro insolvenci. V Liberci fungují dluhové poradny, které si Vás rádi vyslechnou a doporučí vhodnou cestu k oddlužení. Jejich služby bývají bezplatné, což se ve špatné finanční situaci určitě hodí. Můžete kontaktovat také advokátní kanceláře, insolvenčního správce či Člověka v tísni. Všichni se dlouhodobě snaží pomáhat občanům Liberce.

Ohodnoť článek

Štítky oddlužení, Liberec, Liberecký kraj, půjčka, insolvence, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oddlužení je přímo v Liberci  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.