Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak se obléknout a co si vzít do posilovny?

PR článek

Chcete se při cvičení cítit sebevědomě a navíc hledáte motivaci pro další výzvy? Dbejte na správné oblečení do posilovny. Jeho výběr není jen otázkou trendů a individuálního stylu. Kromě lepšího pocitu Vám může poskytnout podporu i při provádění náročnějších cviků. A nebude Vás omezovat v pohybu, ani rozptylovat, například kvůli padajícímu ramínku nebo škrtícím švům. Může vás ochránit před odřeninami a dokonce i zraněním. Obuv do posilovny Vám zaručí stabilitu a zlepší váš výkon. Zjistěte, které technologie a materiály budou fungovat nejlépe. Zjistěte, jak se obléknout do posilovny a co si vzít na trénink.

Oblečení do posilovny - jaké vybrat, abyste se při cvičení cítili pohodlně?

Jak se obléknout do posilovny? Ačkoli nejdůležitější je prostě začít cvičit. Přestože se to možná nezdá, jedním z klíčových faktorů bude dobře padnoucí oblečení do posilovny a obuv. Dobře zvolené sportovní oblečení dokáže zázraky: může Vás dále motivovat, zlepšit Váš výkon, snížit nepohodlí a dokonce i bolest svalů a postarat se o Váš tepelný komfort. Na co je tedy třeba dávat pozor při výběru oblečení do posilovny, aby Vás podpořilo při jakékoliv aktivitě? 

  • Technické vlastnosti: správný materiál a střih a moderní technologie oblečení do posilovny

Nejdůležitější při výběru oblečení do posilovny je věnovat pozornost složení látky. Pouze funkční materiály se speciálními vlastnostmi obstojí i při tom nejnáročnějším a nejdynamičtějším tréninku. Mají termoaktivní vlastnosti, a proto se postarají o stálou optimální teplotu během pohybu. Vědci zjistili, že pro nejlepší výkon a pohodlí by se tato teplota měla udržovat na úrovni 37 °C. Na rozdíl od bavlny, která dobře absorbuje vodu, ale dlouho schne, se funkční vlákna ve sportovním oblečení postarají také o odvod vlhkosti.

Jaké materiály budou tedy do posilovny nejlepší? V tomto případě se osvědčí kvalitní syntetická, např. polyamid, polyester (pozornost věnujte recyklovaným materiálům), elastan (obvykle se přidává v malém procentu pro zlepšení elasticity úpletu). Z těchto vláken se vyrábí kompresní oblečení, sportovní prádlo nebo oděvy vhodné pro různé aktivity. Můžete se také rozhodnout pro pohodlné halenky a legíny do posilovny z modalu nebo viskózy, což jsou umělé materiály (vyrobené v laboratoři) z celulózy. Pokud dáváte přednost zcela přírodním vláknům, zajímejte se o oblečení do posilovny z merino vlny, která má bakteriocidní a termoregulační vlastnosti a je vysoce hygienická.

Vyplatí se také vybírat značky, které využívají moderní technologie. Příkladem může být Aeroready od Stelly McCartney, která má na starost ještě lepší odvod vlhkosti, nebo systém 3D Bionic Sphere® s technologií ThermoSyphon® X-Bionic zajišťující extra chlazení. Oblečení do posilovny od těchto a dalších sportovních značek najdete v S'portofino. 

  • Podpora při pohybu: bezpečnost a efektivita 

Oblečení do posilovny nesmí bránit pohybům těla ani nikde dřít pokožku. Věnujte pozornost způsobu provedení švů (ideálně by měly být ploché) a detailům, jako je pas cvičebních legín nebo šířka ramínek sportovní podprsenky. 

  • Perfektní přizpůsobení - zvolte si správnou velikost a střih

Střih spodního prádla, kalhot a triček do posilovny přizpůsobte svým potřebám a preferencím. Oblečení Vás během cvičení a posilování nesmí rozptylovat. Musí mít také správnou velikost: příliš malé oblečení se může vyhrnovat a omezovat v pohybu a způsobovat podráždění, zatímco příliš velké oblečení může odhalovat Vaše tělo nebo spodní prádlo a způsobovat pocit chladu.

>> Prohlédněte si legíny v nabídce S’portofino

  • Úroveň komprese

Můžete se také rozhodnout pro kompresní sportovní oblečení, které urychluje průtok krve, což zlepšuje práci a regeneraci svalů. Doporučujeme poradit se s lékařem a trenérem a zvolit model trička nebo legín a jejich úroveň komprese podle typu aktivity v posilovně.

  • Správné sportovní prádlo  

Některé tělesné partie vyžadují při pohybu speciální zacházení a podporu. V dámském oblečení do posilovny je nesmírně důležitá sportovní podprsenka s robustním designem, přizpůsobeným dynamice a charakteru cvičení. U dámského i pánského oblečení do posilovny se vyplatí zvolit spodní prádlo z prodyšného hygienického materiálu. Dobře poslouží například merino vlna, organická bavlna nebo vlákna s termoaktivními vlastnostmi.

Jak se obléknout do posilovny: pánské a dámské boty

Při výběru oblečení do posilovny nezapomeňte na boty, ve kterých se budete cítit pohodlně a bezpečně. Mají poskytovat správnou úroveň odpružení (vybírejte podle druhu cvičení), větrání a oporu kotníku. Vyberte si správnou velikost a model, který Vás nebude tlačit. 

Důležitý je také druh cvičení, který si zvolíte. Pokud obvykle volíte kardio trénink, například na běžeckém pásu, kole nebo orbitreku, poohlédněte se po běžeckých botách s dobrým odpružením a systémem odvádění vlhkosti (např. od firem On Running, Hoka, Brooks, Adidas by Stella McCartney, Salomon). Pro silový trénink a crossfit si vybírejte modely s rovnou, plochou podrážkou s tužší konstrukcí, která Vám umožní lépe ovládat tělo. V tomto případě je dobré odpružení méně důležité, ale dbejte na stabilitu. 

Bez ohledu na aktivitu a střih bot do posilovny volte také sportovní ponožky, například s merino vlnou (např. od X-Socks, Rapha), které zabrání pocení.

Co si vzít s sebou do posilovny?

Kromě oblečení do posilovny budete potřebovat také několik doplňků, které vám trénink zpříjemní. Při cvičení je důležitá hydratace, proto si s sebou vezměte láhev s vodou nebo izotonický nápoj. Při silovém tréninku se mohou hodit rukavice do posilovny. Kvůli hygieně a vlastnímu pohodlí je také dobré přibalit si rychleschnoucí sportovní ručník, který si později můžete rozložit na cvičební náčiní. Pokud Vám hudba v posilovně nevyhovuje, vezměte si sluchátka a poslouchejte podcasty, audioknihy nebo svůj playlist. Někdy je také potřeba vzít si vlastní visací zámek na skříňku. Všechny doplňky, oblečení do posilovny a boty si sbalte do prostorné tašky nebo batohu.

Nezapomeňte také, že oblečení, které odpovídá Vašim individuálním potřebám a vkusu, Vám může zvýšit sebevědomí a motivovat. Koneckonců mnohem příjemněji a ochotněji se cvičí v dobře padnoucí soupravě. Nejlépe uděláte, když k němu budete přistupovat jako ke stylovému kousku a sladíte jednotlivé části: tričko, top, legíny, kalhoty nebo šortky a boty do posilovny. Na výběr je mnoho modelů dámského a pánského sportovního oblečení, včetně módních dámských crop topů, celých topů a triček pro muže i ženy (s kompresí nebo bez ní), legín z funkčních materiálů, vlny nebo měkké viskózy (např. od značky Camilla), šortek typu biker nebo krátkých kalhot.

Ohodnoť článek

Štítky posilovna, oblečení, materiál, legíny, obuv, trénink, vlhkost, spodní prádlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak se obléknout a co si vzít do posilovny?  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.