Aktuálně

Čeká nás zatažený víkend s přeháňkami. Teploty půjdou nahoru více...

Policie zná příčinu diskotéky na Bílém Kameni. Šlo o závadu na mrazícím zařízení více...

Asfaltové hřiště na Králově Háji čeká proměna. Nadchnout má děti i jejich dozor více...

Prales na Ještědu se rozroste o 4,5 hektaru. Spolek vyjde výkup na milion více...

Pohotovosti převezmou zdravotní pojišťovny. O všechny v kraji ale nestojí více...

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sladké okamžiky, které stojí za to ochutnat

PR článek

Foto GastroVan

Když se spojí poctivá řemeslná práce, kvalitní suroviny a vášeň pro dokonalý výsledek, vzniká něco víc než jen dezert. Gelato della Vita vdechlo Liberci chuť Itálie a přidalo k ní srdce. A právě proto se tato cukrárna a kavárna stala oblíbeným místem nejen pro milovníky sladkostí.

V dnešní době, kdy máme vše na dosah, začínáme čím dál víc toužit po autenticitě. Nejde jen o to, dát si kávu nebo dort – hledáme zážitek. Chceme vědět, že za produktem stojí lidský příběh, opravdové úsilí a radost z tvoření. Není proto divu, že moderní cukrárna už dávno není jen o vitrínách plných krémových řezů. Je to místo, kde se potkává vůně čerstvě upečeného těsta, barvy sezónního ovoce a chvíle klidu, kterou si dopřáváme mezi každodenním shonem.

A i toto vše také nabízí kavárna a cukrárna Liberec, kterou si během relativně krátké doby stihla zamilovat široká veřejnost. Ale než se z ní stalo vyhledávané místo, všechno začalo poměrně nenápadně – snem dvou lidí, kteří chtěli do svého města přinést něco výjimečného. V roce 2022 vznikla značka Gelato della Vita, tedy doslova „Životní zmrzlina“. A za tímto jménem stojí nejen chuťový zážitek, ale i pevné hodnoty, které se od začátku drží stejného základu – ruční výroba, důraz na kvalitu a absolutní odmítnutí jakýchkoliv kompromisů.

V jejich zmrzlinové laboratoři nevzniká produkt „na množství“, ale na důvěru. Zmrzlina se zde připravuje každý den čerstvá z těch nejlepších surovin. Používá se mléko od farmářů z Liberecka, smetana z malých mlékáren, ovoce převážně české, v sezóně dokonce ručně sbírané. Pro exotické příchutě sahají po pečlivě mraženém ovoci, nikdy však po instantních směsích nebo polotovarech. Tady se gelato zmrzlina nedochucuje, ale tvoří – s respektem k surovině, tradici i zákazníkovi.

Nabídka Gelato della Vita se přirozeně rozšiřuje i za hranice zmrzliny. Jejich cukrářský tým sází na originální dezerty, moderní francouzskou inspiraci, lehké mousse dorty, makronky, panna cotty i tradiční české zákusky v novém pojetí. Nechybí narozeninové dorty na míru, svatební dorty s květinovou výzdobou nebo sezónní limitky. Každý kousek je vytvářen ručně, bez zbytečných umělých složek – jen s péčí, která je dnes čím dál vzácnější.

Když k tomu přidáte výběrovou kávu připravovanou zkušenými baristy, máte kombinaci, která dokáže potěšit všechny smysly. A právě nejen to dělá z Gelato della Vita skutečně pojem kavárny Liberec – místo, kde se zastavíte nejen pro sladkost, ale i pro chvilku pohody. Kavárna je navíc ideálním místem pro neformální setkání, pracovní schůzky i víkendová posezení s přáteli. Lidé sem rádi chodí i jen tak – pro chvíli, kdy nemusí nikam spěchat.

V Liberci najdete dvě pobočky. Ta původní, na ulici 1. máje, nabízí útulné prostředí s rodinnou atmosférou, kde si snadno připomenete, jak chutná opravdový zákusek. Novější pobočka přímo na náměstí Dr. Edvarda Beneše se pyšní stylovým interiérem, venkovním posezením a dechberoucím výhledem na Libereckou radnici. Tady chutná espresso jinak, a gelato s výhledem na historické centrum je doslova jako sen. V teplejších měsících je zahrádka plná smíchu, vůně kávy a dětského jásotu – protože sladkost, jak známo, spojuje napříč generacemi.

V čem je kouzlo Gelato della Vita? Ano, v poctivosti. V každodenním rozhodnutí dělat věci správně, i když to zabere víc času. V úsměvech lidí, kteří odcházejí spokojenější, než přišli. A hlavně v chuti, která nemá konkurenci – protože když se něco dělá srdcem, je to znát.

Hodnocení článku

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky káva, dort, ovoce, zmrzlina, cukrovinka, kavárna, těsto, mléko, smetana, makronky

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.

Pošli tip na kulturní akci

Publikace zaslané kulturní či sportovní akce není garantována a vždy o publikaci rozhoduje redakce.
Zasláním tipu do redakce zároveň deklaruji, že mám svolení s užitím fotografie.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Odesláním formuláře souhlasím s obchodními podmínkami, etickým kodexem a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.