Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

BLOG: Zúžení extraligy povede ke zkvalitnění soutěže

Návrh na zúžení hokejové extraligy z nynějších čtrnácti na dvanáct týmů, je dle mého názoru naprosto logický a naprosto s ním souhlasím. Rozhodně se nepovažuji za hokejového experta, ani jsem nečetl čtyřstránkový dopis hokejových klubů Plzně, Sparty a Liberce, přesto si myslím, že by snížení počtu účastníků vedlo hlavně ke zkvalitnění soutěže.

Podívám-li se do historie, tak nejvyšší hokejovou soutěž hrávalo dvanáct týmů a z nich byly minimálně tři ze Slovenska. Navíc neexistovalo, že by nejlepší čeští nebo slovenští hokejisté hráli za mořem, v Rusku, Švédsku, Finsku a dalších zemích, kde dostanou více zaplaceno. Nyní je těch nejlepších českých hráčů rozeseto po světě tolik, že by to stačilo na několik mužstev. A přesto se hraje extraliga ve čtrnácti.

Nejlepších sto, možná sto padesát hráčů hraje mimo ČR a mladí nadějní hráči většinou rovněž rychle míří pryč z extraligy. Tak kde je ta kvalita, o které se často mluví?

Druhým argumentem, který jasně mluví o zúžení extraligy je pohled na extraligové tabulky z let minulých. Většinou se totiž stalo, že jedno někdy dvě mužstva, byla o parník pozadu a od poloviny sezony se připravovala na baráž. A proč to tak bylo? Jednoduše řečeno proto, že nejsou v České republice hráči na čtrnáct vyrovnaných týmů v extralize a nejsou v České republice ani peníze na čtrnáct extraligových mužstev.

Chápu, že je hrozně těžké vystavit dvěma mužstvům extraligovou stopku, chápu, že jde o fanoušky, sponzory, prestiž města atd. Ale přeci jen jde o sport, a tam by měl být na prvním místě výkon a kvalita.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bílí Tygři

Štítky hokej, blog, zúžení, soutěž, Extraliga ledního hokeje, HC Sparta Praha, HC Škoda Plzeň, Bílí Tygři Liberec, Česko, Rusko, Finsko, Slovensko, Švédsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

BLOG: Zúžení extraligy povede ke zkvalitnění soutěže  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.