Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Čtete text rubriky Blogy a komentáře. Jedná se názor autora, který se nemusí shodovat s postojem redakce.

Frýdlantské čtvrtky mne nabíjely pozitivní energií, říká lékař Miloslav Pirkl

Rád bych se s Vámi všemi rozloučil. Pracoval jsem na pozici cévního chirurga jako externista v Nemocnici Frýdlant od září 2014. Ke dni 17.12.20 však svoji činnost zde končím a zůstanu již jen v pozici zástupce primáře Oddělení cévní chirurgie v Pardubické nemocnici a ve své soukromé ordinaci MediVasc, odkud jsem za Vámi každý čtvrtek jezdil.

Každý čtvrtek, ač ve čtyři hodiny vstávajíc, jsem se těšil sem za Vámi – práce zde mne bavila, vnímal jsem vděk svých pacientů a skvělou podporu a vstřícnost zaměstnanců Chirurgického oddělení Nemocnice Frýdlant. Po 150ti kilometrech cesty ráno příjmy pacientů, jejich operace, pak do večera cévní poradna, kontrola a propuštění operantů a tradá domů, kam jsem leckdy dorazil až pozdě v noci. K nevíře, ale neunavovalo mne to. Cítil jsem, že má práce zde je mezi lidmi ceněna a vítána. Nebyl jsem pro Vás vetřelcem odkudsi, ale naopak jste mne většinou vnímali jako odborníka ve svém oboru a já jsem se snažil takto pro Vás pracovat. „Frýdlantské čtvrtky“ mne nabíjely pozitivní energií. 

Ale každý vztah má svůj vývoj a v posledních měsících se situace vyvinula tak, že svoji činnost nyní po více jak šesti letech zde ve Vašem regionu ukončuji. Odoperoval jsem ve Frýdlantu na 1200 pacientů a ambulantně ošetřil jistě ke 4000 nemocných od Děčína přes Českou Lípu, Liberec, Frýdlant a Semily až po Jičín. Přinesl jsem do regionu operační postupy radiofrekvenční ablace s tumescencí bez řezu v třísle a mechanicko-chemické ablace při léčbě křečových žil, všechny typy sklerotizačních postupů a metodu „žilního lepidla“. Sonografií povrchového žilního systému hned při prvním vyšetření v mé poradně jsem Vám ušetřil spoustu dalšího pobíhání po dalších lékařích. A Vy jste mi to vraceli pocitem dobře odvedené práce, vděkem a díky které jste mi vyslovovali. 

Mám ze strany vedení KNL přislíbeno, že o „moji“ problematiku a „mé“ pacienty - tedy o Vás - bude postaráno kolegy z Krajské nemocnice Liberec, kteří budou ve Frýdlantu provádět i nadále klasické operace křečových žil a též povedou cévní poradnu, jako byla vedena dosud. Pokud budete chtít, můžete se na mne však obrátit – kontaktní údaje najdete na www.medivasc.cz – jsme u nás zvyklí, že za specializovanými výkony za námi jezdí pacienti z celé republiky.

Neodchází se mi od Vás lehko, ale ten čas prostě přišel.

Moji drazí pacienti, děkuji za možnost starat se o Vás. Vážení spolupracovníci a spolupracovnice z Nemocnice Frýdlant, děkuji za šest let práce s Vámi v pohodovém kolektivu a za Vaši pomoc. Kdykoliv si na Frýdlant vzpomenu, bude to vzpomínka skvělá a milá. Díky moc.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Frýdlant

Štítky miloslav pirkl, nemocnice, Frýdlant, pacient, Nemocnice Frýdlant, Pardubická krajská nemocnice, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlasta Karásková

Pan Doktor nám bude chybět, šikovný, stále dobře naladěný lékař, léčí už svým optimizmem .......

Neděle, 20. prosince 2020, 17:04Odpovědět

Lenka Barchanska

Moc milý pan doktor, je na něm vidět že ho ta práce baví, škoda že odchází.

Neděle, 20. prosince 2020, 09:27Odpovědět

Hana Trněná

Je to škoda, prima lékař, milý,

Neděle, 20. prosince 2020, 08:45Odpovědět

Frýdlantské čtvrtky mne nabíjely pozitivní energií, říká lékař Miloslav Pirkl  |  Blogy a komentáře  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.