Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Kuchařská naděje z Turnova je ve finále soutěže Svačina roku. Uvařte si podle finálového receptu

Nadějná kuchařka Lenka Lehká z obchodní akademie, Hotelové školy a SOŠ, Turnov je jednou z 15 finalistů 5. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Finalisty přivítá 7. prosince 2017 gastro studio Chefparade+. Školy a soutěžící se mohou těšit na ceny v hodnotě 20 tisíc korun. Uvařte si finálový pokrm úspěšné kuchařky z Libereckého kraje.

Lenka Lehká si pro porotu připravila placičky z červené řepy podávané s tuňákovými nočky Rio Mare.

Suroviny: Pomazánka – 65 g tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě, 2 lžíce krájené cibule, 4-5 lžic pomazánkového másla, 4 lžíce strouhané kysané okurky, lžíce citrónové šťávy Limmi, 2 lžíce hořčice, sůl a pepř; Na placičky – 180 g červenéřepy, 3 lžíce jemných ovesných vloček, 2 vejce, 1-2 stroužky česneku, na dochucení, sůl, pepř, tymián a olej na smažení; Na salát se zálivkou – hrst lístků z červené řepy, lžíce extra panenského olivového oleje Monini, lžička medu a citrónové šťávy Limmi.

Postup: Omytou a očištěnou červenou řepu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Šťávu vymačkáme a slijeme.  Přidáme vločky, vejce, prolisovaný česnek, tymián, petrželovou nať, osolíme a opepříme. Směs řádně promícháme a necháme chvíli odležet.  Placičky pečeme na oleji po obou stranách. Na přípravu pomazánky rozetřeme pomazánkové máslo s tuňákem Rio Mare ve vlastní šťávě. Přidáme nakrájenou cibuli, nastrouhané okurky, hořčici, pepř a přidáme citronovou šťávou dle chuti. Podáváme s lístky červené řepy se zálivkou z medu, citronové šťávy a olivového oleje.

Štítky Turnov, Lenka Lehká, Svačina roku, recept, řepa červená, soutěž, Liberecký kraj, pepř, finále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kuchařská naděje z Turnova je ve finále soutěže Svačina roku. Uvařte si podle finálového receptu  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.