Aktuálně

Tygři v Brně bojovali, na body to ale nestačilo. Kometa vyhrála 3:1 více...

Radost pro řidiče v Liberci – Vítězná ulice je opět průjezdná více...

Zloděje na dně vypuštěné přehrady v Liberci zlákal vůz stavbařů, krádež ale zpackali více...

Obrovský úspěch absolventky liberecké univerzity: získala sklářského Oskara více...

Řidička na přechodu v Jablonci přehlédla chodkyni, těžce ji zranila více...

Tunel se po dlouhé opravě otevírá. Už příští rok ŘSD na průtahu chystá další omezení více...

Během víkendu se budou teploty držet nad nulou. Řidiče potrápí mlha více...

U Panské skály supermarket stavět nelze, ministerstvo potvrdilo zamítnutí výjimky více...

Kuchařská naděje z Turnova je ve finále soutěže Svačina roku. Uvařte si podle finálového receptu

Nadějná kuchařka Lenka Lehká z obchodní akademie, Hotelové školy a SOŠ, Turnov je jednou z 15 finalistů 5. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Finalisty přivítá 7. prosince 2017 gastro studio Chefparade+. Školy a soutěžící se mohou těšit na ceny v hodnotě 20 tisíc korun. Uvařte si finálový pokrm úspěšné kuchařky z Libereckého kraje.

Lenka Lehká si pro porotu připravila placičky z červené řepy podávané s tuňákovými nočky Rio Mare.

Suroviny: Pomazánka – 65 g tuňáka Rio Mare ve vlastní šťávě, 2 lžíce krájené cibule, 4-5 lžic pomazánkového másla, 4 lžíce strouhané kysané okurky, lžíce citrónové šťávy Limmi, 2 lžíce hořčice, sůl a pepř; Na placičky – 180 g červenéřepy, 3 lžíce jemných ovesných vloček, 2 vejce, 1-2 stroužky česneku, na dochucení, sůl, pepř, tymián a olej na smažení; Na salát se zálivkou – hrst lístků z červené řepy, lžíce extra panenského olivového oleje Monini, lžička medu a citrónové šťávy Limmi.

Postup: Omytou a očištěnou červenou řepu oloupeme a nastrouháme nahrubo. Šťávu vymačkáme a slijeme.  Přidáme vločky, vejce, prolisovaný česnek, tymián, petrželovou nať, osolíme a opepříme. Směs řádně promícháme a necháme chvíli odležet.  Placičky pečeme na oleji po obou stranách. Na přípravu pomazánky rozetřeme pomazánkové máslo s tuňákem Rio Mare ve vlastní šťávě. Přidáme nakrájenou cibuli, nastrouhané okurky, hořčici, pepř a přidáme citronovou šťávou dle chuti. Podáváme s lístky červené řepy se zálivkou z medu, citronové šťávy a olivového oleje.

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky Turnov, Lenka Lehká, Svačina roku, recept, řepa červená, soutěž, Liberecký kraj, pepř, finále

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.

Pošli tip na kulturní akci

Publikace zaslané kulturní či sportovní akce není garantována a vždy o publikaci rozhoduje redakce.
Zasláním tipu do redakce zároveň deklaruji, že mám svolení s užitím fotografie.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Odesláním formuláře souhlasím s obchodními podmínkami, etickým kodexem a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.