Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tipy na víkend: Jazz, řemesla i motosport

Nadcházející víkend bude opět nabitý. Pokud by vás již čím dál víc přeplněná koupaliště omrzela, máme pro vás pár tipů na zajímavé akce v okolí Liberce. Zajet můžete na řemeslný jarmark na Grabštejn, poslechnout si jazz v Křižanech, nebo si třeba zahrát nohejbal na nočním turnaji v Hodkovicích nad Mohelkou.

Pro motorové nadšence jsou v sobotu připraveny hned dvě akce. Zafandit můžete jezdcům na Ploché dráze v Liberci, která bude od patnácti hodin hostit Mezinárodní mistrovství České republiky dvojic. Technické muzeum Liberec pak nabídne druhý ročník Audifestu. Bude zde k vidění spousta exponátů této značky, a dokonce dojde i na spanilou jízdu na zámek Sychrov. Začátek v devět hodin ráno.

Hudba a řemesla

Křižany již po sedmnácté rozezní Dixieland, festival tradičního jazzu, který probíhá vždy první srpnovou sobotu. Akce začíná v devět hodin prodejem výrobků různých řemesel, od třinácti hodin odstartuje samotný festival.

Saxofonista David Wiljo Kangas již dnes v devatenáct hodin vystoupí na terase restaurace Obřího sudu na Javorníku. Zahraje světoznámé hity od 60. let po současnost.

Vrátit zpět v čase se můžete v rámci Řemeslného jarmarku na hradě Grabštejn nedaleko Hrádku nad Nisou. Celý víkend vás zde budou bavit hudebníci, tanečníci, šermíři i kejklíři.

Prozkoumejte liberecké podzemí! Každou první sobotu v měsíci máte možnost nahlédnout do prostor CO krytu v Lucemburské ulici. Komentované prohlídky proběhnou dopoledne, konkrétně v půl deváté, deset hodin a v půl dvanácté.

Hula hoop pro každého

Pokud chcete konec týdne zasvětit sportu, tak v Hodkovicích nad Mohelkou proběhne Memoriál Karla Stoklasy. Noční nohejbalový turnaj trojic odstartuje v sobotu v patnáct hodin na tenisových kurtech na kluzišti. Vesecký areál pak chystá discgolfový turnaj Latitude 64 Open 2018. Bude se konat celý víkend.

Co se týče aktivního odpočinku, zabaví se i naši nejmenší. Liberecký EKOPark pořádá workshop hula hoop obručí, a to v sobotu od devíti hodin ráno. Zúčastnit se a udělat tak něco pro své zdraví budou moct děti od šesti let a samozřejmě i rodiče.

Autoři | Foto Plochá dráha Liberec

Štítky řemeslo, Liberec, Hodkovice nad Mohelkou, Grabštejn, Technické muzeum Liberec, Česko, Sychrov, Křižany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tipy na víkend: Jazz, řemesla i motosport  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.