Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Péče o chodidla v chladném období – to, na co by se nemělo zapomenout

PR článek

Jakmile budou sandály ukryté v krabicích až do příchodu příští teplé sezony, mnohé příslušnice něžného pohlaví zcela přenesou svou pozornost na péči o ruce a obličej, zcela zapomínají na nohy. Tento přístup je však zásadně chybný. S příchodem chladného období se musíme přezout do uzavřených bot. Ale to neznamená, že je péče o chodidla něco málo významné a že na něj můžete zapomenout do příchodu příštího jara.

Správná péče o chodidla v chladném období 

Po tří teplých měsících jsou nohy zvyklé na svobodu a lehké otevřené boty, proto se rychle unaví a otékají v uzavřených botách, zvlášť pokud jsou nové. A proto nechat je bez péče v takovém období je velká chyba. Abychom se jim pomohli rychleji  přizpůsobit ke změně bot je třeba jednak pozorně přistupovat k výběru podzimních bot. Za druhé včas dávat nohám odpočinout a dělat pro ně vaničky, nanášet výživné krémy. 

Boty

Kupujete-li tu či onu dvojici bot je třeba v první řadě dávat přednost přírodním materiálům podle typu pleti. Správně zvolený materiál propouští vzduch a zabraňuje vzniku zvýšeného pocení nohou. Také zde je třeba mít na paměti, že příliš těsná obuv bude dělat spoustu starostí, přinese překvapení v podobě patních ostruh, zarostlých nehtů a krvavých mozolů. Právě proto je výhodnější kupovat boty vhodného modelu. 

Péče

Péče o chodidla v chladném období má v podstatě stejný postup jako v létě. Patří do něj vaničky s léčivými bylinkami a mořskou solí, nanesení krémů se zmírňujícím účinkem, provedení masáže a podobné. V chladné době je třeba pamatovat, že by se chodidla neměla dlouho nacházet ve chladu. Pokud se přece toto stálo, měli byste si udělat večer teplou koupel s přídavkem heřmánku disponující uklidňujícím účinkem.

Také ve snaze zachovat měkkost chodidel v tomto ročním období bude lepší spát v bavlněných ponožkách, které byste měli obléknout na čisté nohy s vydatně aplikovaným speciálním krémem. A samozřejmě byste se neměli vzdát pedikúry. Pravidelná úprava nehtů, podřezávání, změkčení, odstranění zrohovatělé kůžičky a aplikace pečujících prostředků umožní udržet nehty na prstech nohou zdravé a krásné až do začátku nového teplého období. Co se týče laků, tak se na podzim lze od takových zákroků skutečně vzdat a nechat nehty pomalu přirozeně obnovovat svou strukturu po aktivním používání lakových nátěrů, gelů a akrylů.

Veškeré potřebné produkty na péči najdete na MAKEUP

Štítky obuv, nehty

Péče o chodidla v chladném období – to, na co by se nemělo zapomenout  |  Radilka  |  Drbna  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.